Nagy bajban a Warriors: Eltört Curry keze • SportTV

Nagy bajban a Warriors: Eltört Curry keze

2019. 10. 31. 11:05    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb sorcsapás sújtja az elmúlt öt évben NBA-döntőt vívó Golden State Warriors csapatát. Tegnap eltört Steph Curry keze, így az egyébként is pocsék szezont futó csapat nagyon nehéz helyzetbe került. Egyébként volt tűzijáték és birkózás is az NBA tegnapi játéknapján.

A Splash Brothers öltönyben lesz ott a Warriors meccsein. (Fotó: Getty Images)

Eltört Curry keze:

Az szezon első pillanatától fogva cikkeznek/podcastelnek/elemeznek a szakértők azzal kapcsolatban, milyen mélyen is van pillanatnyilag (volt tegnapig) a Golden State Warriors. A nyáron a csapat elvesztette Kevin Durantet, aki a Brooklyn Netshez szerződött (de egyébként is achilles-szakadás után lábadozik), DeMarcus Cousinst, aki a Lakerst választotta (majd elszakította a keresztszalagját), Klay Thompson vélhetően (bár itt is többféle kommunikációt hallani) ki fogja hagyni az egész szezont keresztszalag-szakadás miatt, és a keret újjáépítése jegyében a vezetőség elköszönt Andre Iguodalától valamint Shaun Livingstontól, de tudott olyan történni, hogy még nagyobb legyen a baj.

Ugyan Brooklynból érkezett az All-Star D’Angelo Russell, akivel kapcsolatban azt találgatják, vajon elcserélik-e még szezon közben valakire. Van egy Warriorsunk három bevethető All-Star kaliberű játékossal (Russell mellett Draymond Green és a kétszeres MVP Steph Curry), mögöttük viszont akkora űr tátong a keretben, hogy a szakkommentátorok még csak tanulják a rotáció tagjainak neveit. Nagyon fiatalok és eddig inkább periférián lévő játékosok kaptak idén jelentés játékidőt a csapatnál. Talán nem meglepő, hogy két méretes zakóval kezdte a szezont a Warriors (19 pontos a Clipperstől, 28 pontos az OKC-től), és elkezdték csengetni a vészharangokat San Franciscóban. Egyszerűen egy támadást sem tudott jóformán kivédekezni a csapat. Aztán sikerült legyőzni a New Orleans Pelicanst, de a negyedik meccsen a harmatgyenge Suns is felülmúlta Curryéket.

Ilyen előjelekkel vágtak neki a szezon ötödik meccsének, ahol visszavághattak volna a Sunsnak. Ehelyett először is franchise rekordot jelentő 29 pontos hátrányban voltak az első negyed után (14-43). 1980-ban dominálta le így valaki utoljára a nyitóperiódusban a csapatot. A nagy fetámadás helyett a harmadik negyedben a lehető legrosszabb dolog történt, az elég méretes Aron Baynes ráesett Steph Curry kezére.

Nem tudni, mennyit hagy ki a sztár, ma derül ki egy CT után majd. Talán nem is fontos, de 121-110-re nyert végül a Suns.

Washingtoni tüzijáték:

Eközben Washington tűzijáték volt, de nem Donald Trump tiszteletére. Az NBA történetének harmadik legtöbb pontját hozó nem hosszabbításos meccsét játszotta a Wizards és a Houston Rockets. 159-158-ra (igen, ez 317 pont!) nyert a Rockets. Egypontos különbséggel záruló meccsen soha nem dobtak ennyi pontot a ligában.

A két főszereplő:

– az 59 pontig jutó James Harden, aki egyrészt bedobta a győzelmet jelentő, majd kihagyta az azt bebiztosító büntetőt (így pörgött le a hátralévő 2,4 másodperc).

– a 46 pontot dobó Bradley Beal, aki három higgadt büntetővel alakította 158-158-ra az állást az utolsó másodpercekben. Harden ezután dobta be magát.

Rumble in the Fargo:

Eddig két UFC-gálát rendeztek a Wells Fargo Centerben Philadelphiában, de most egy nehézsúlyú összecsapást összehozott a Joel Embiid és Karl-Anthony Town, az NBA két legjobb centere. Nem mondjuk, hogy színvonalában felért egy Miocic-Cormier bunyóval, amit láttunk, de úgy tűnik, erre a szezonra felpörögtek a fiúk.

Vicces, hogy a meccs előtt nem sokkal a Timberwolves játékosai megmászták a Rocky-ból ismert lépcsőket Philadelphiában. A fene gondolta, hogy ebből tényleg ez lesz.

Egyébként 117-95-re nyert a Sixers, Simmons pedig gondoskodott róla, hogy a meccs második legemlékezetesebb pillanata mégis a kosárlabdáról szóljon: