A Bayern megvált Niko Kovactól • SportTV

A Bayern megvált Niko Kovactól

2019. 11. 03. 21:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern München és Niko Kovac vezetőedző közös megegyezéssel, azonnali hatállyal beszüntette az együttműködését, így a bajnokcsapat edző nélkül maradt.

„Csalódottan és nagyon szomorúan szállok fel a buszra. Tudom, hogy megy ez a mi szakmánkban.”

Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője szombaton az Eintracht Frankfurt elleni 1-5 után ezen szavak kíséretében szállt fel a csapatbuszra. Másnap már reggel nyolc előtt ott volt a Bayern Säbener Strassén található edzőközpontjában, délelőtt még a tartalékok gyakorlását is levezette, és minden fórumon az jelent meg, hogy legalább a Dortmund elleni, szombati rangadóig a helyén maradhat.

Ehhez képest, vasárnap este a sport1.de internetes oldal és a legnagyobb példányszámú napilap, a Bild portálja is azt jelentette, a tréner és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, majd a Bayern hivatalos csatornáin is megjelent a hír. „Az elmúlt hetekben a csapatunk játéka és eredményei is azt mutatták, beszélnünk kell. Uli Hoeness, Hasan Salihamdzic és én ebből az alkalomból ma Nikóval nyílt és komoly beszélgetést folytattunk, amelynek végén közös megegyezéssel úgy váltunk el, hogy már nem Niko az FC Bayern vezetőedzője. Sajnáljuk, hogy így alakult. A saját és a klub nevében is szeretném megköszönni Niko Kovac munkáját, különös tekintettel az előző idényben elért duplára” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a futballcsapatot működtető gazdasági társaság első embere.

Kovac tavaly nyáron érkezett Münchenbe, ahonnan egy-egy bajnoki cím és kupagyőzelem után távozik. A mostani idényben a Német Kupában már nyolcaddöntős, a Bajnokok Ligájában szinte biztosan az lesz, ugyanakkor a bajnokságban 10 forduló után (már 12 vesztett ponttal) csak negyedik a csapattal. „Azt gondolom, a klub szempontjából jelenleg ez a leghelyesebb döntés. Az eredményekből és a mutatott játékból is ennek a döntésnek kellett következnie. Fivéremmel, Roberttel együtt szeretnék köszönetet mondani a Bayernnek az elmúlt másfél évért” – fogalmazott a búcsúzó edző.

Átmenetileg Hansi Flick, az eddigi másodedző lesz a főnök, így szerdán az Olympiakosz elleni BL-meccsen és vélhetően a Dortmund elleni rangadón is.