Doncic már megint LeBron James nyomdokain • SportTV

Doncic már megint LeBron James nyomdokain

2019. 11. 19. 13:52    
Olvasási idő: 2 perc

Luka Doncic a San Antonio Spurs elleni tegnapi meccsen ismét olyat tett, amit előtte csak LeBron James produkált. Tényleg egyre több a hasonlóság kettejük között.

Luka Doncic útban az újabb tripla-dupla felé. (Fotó: Getty Images)

A Dallas Mavericks szlovén csodagyereke második szezonját tapossa, és tegnap este a San Antonio Spurs ellen lépett pályára. A meccset a Mavericks 117-110-re nyerte:

Luka Doncic pedig már megint Wonderboy volt, aki karriercsúcsot jelentő 42 pontot dobott, kiosztott 12 gólpasszt és leszedett 11 lepattanót.

Akárhogy nézzük, egy bizony egy újabb tripla-dupla (a hatodik neki a szezonban, ezzel vezeti a ligát), ráadásul 40+ pontos, amilyenre még nem volt példa a Mavericks történetében. Doncic még nincs 21 éves, és csak egy játékos hozott össze eddig 40+-os tripla-duplát 21 éves kor alatt. Ha egyet kellene tippelni, kire tippelnél, kedves olvasó? Naná, hogy LeBron James-re, és igazad is lenne. Szóval a szlovén egy újabb dologban követi gyerekkori példaképét, LeBron James-t.

Nehéz betelni azzal, milyen jó játékos Doncic, és nem meglepő, hogy sokakat emlékeztet a játéka James-re. Van olyan szakértő, aki azt mondja, hogy Doncic most jobb, mint James volt ennyi idősen, és olyan is akad, aki azt mondja, hogy Luka a picit kevésbé gyors és atletikus James. Van ezekben valami, és kíváncsian várjuk, hol a plafon, hiszen ebben a szezonban 29,5 pont, 10,7 lepattanó és 9,3 gólpassz az átlaga.

FUN FACT: Azt elhiszi valaki, hogy Doncic zsebében még nincs cipőszerződés? Eddig mindig Nike-ban játszott, de az esti meccsen Under Armour (Curry 7-est) cipőt viselt. Ezzel erősödtek azok a hangok, hogy lehet az UU felé közelít. Egyébként Curry után Doncic nagy fogás lenne a cégnek. Bár az is lehet, hogy csak az értékét igyekeznek feldobni.

Steph Curry is megosztotta ezt twitteren:

George a meccsnyerő

Mindeközben a nyáron dupla vállműtéten áteső Paul George visszatért, és az első három meccsén jól elkényeztetett minket. Az első két meccsén összesen 44 perc játék alatt dobott kereken 70 pontot. Majd a harmadikon egykori csapata, az Oklahoma City Thunder ellen dobott 25 perc alatt 18 pontot és győztes kosarat, illetve leszadte a kulcsfontosságú lepattanót.

A Clippers 9-5-tel áll a szezonban, de Kawhi Leonard és Paul George még egy percet sem játszott együtt…Azon kezdtek el tanakodni Amerikában, hogy mi vár az NBA-re, ha kiderül, hogy George jobb, mint eddig gondolták.