Egy "örök" és egy friss visszavágó • SportTV

Egy „örök” és egy friss visszavágó

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 23. 12:04    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton csupán két kézilabda-kupamérkőzést közvetítünk, de a mennyislgvesztés nem jelent színvonalcsökkenést. Fellép egy négyszeres BL-ezüstérmes és egy exbajnok, valamint egy kétszeres EHF-kupabirtokost ütne el az idei csoportkörtől egy „kicsi”, de erős magyar rivális. Izgalom, szurkolnivaló bizonnyal lesz a magyar kézilabda barátainak!

Nilsson góljaira a Kilece ellen is szükség lesz (Fotó: ehfcl.com)

VESZPRÉM–KIELCE  (BL)

2016. május 29. óta ha a Vive Kielce nevét meghallja bármelyik magyar sportrajongó, egy kicsit összeszorul a szíve. Azon a napon volt a legközelebb négy döntője közül a Veszprém ahhoz, hogy elnyerje a BL-trófeát, de kilencgólos (!) előny sem volt elég ehhez. Azóta már nem kevesebb mint négy alkalommal revánsot vett bakonyi csapat (többek közt egy kölni elődöntőben is), a legutóbbi meccsen viszont kikapott a tanítvány a mesterétől (David Davis annak idején esztendőkön át játékosa volt a kirgíz-orosz-spanyol szuperedzőnek, Talant Dujsebajevnek.)

A két csapat 10-10 ponttal áll a második Montpellier mögött a B-csoport 3-4. helyén. A Veszprémnél csak a Barca szerzett több gólt, 267-szer talált az ellenfelei kapujába, hazai gólátlaga pedig egészen parádés, 35.8 mérkőzésenként.
A lengyel bajnok négygólos veretlen sorozatban van, három győzelem, egy döntetlen legutóbbi meccskvartettje egyenlege. Összesen 3 alkalommal tudta legyőzni a magyar rekordbajnokot 13 eddigi találkozójukból, de Veszprémben csupán egyetlenegyszer sikerült nyernie, még 2012-ben.

„A Kielce remek együttes, ezt mindenki tudja. A legjobb teljesítményt mindig a minőségi csapatok elleni nyújtják. Mindig nehéz játszani ellenük, ahogyan nyerni is. Nyernünk kell hazai pályán, hiszen ott kikaptunk, és ki kell egyenlítenünk a kettőnk közötti eredményt. Kiváló meccsre számítok, mivel mindkét csapatnak ugyanannyi pontja van. Ez a legszebb időszak a Bajnokok Ligájában, amikor elkezded érezni a verseny nyomását, és a harcolnod kell a lehető legjobb pozícióért” – mondta klubja honlapjának a veszprémiek mestere, David Davis.

­Veszprém­–Kielce­ örökmérleg

 Összesen: 13 mérkőzés, 9 Veszprém-győzelem, 1 döntetlen, 3 Kielce-siker, 419–381-es gólkülönbség. Veszprémben: 5–4–­0–­1 / 145–127.
Az első mérkőzés: Fotex KC Veszprém–KS Vive Kielce 31–24 (21­–12), Veszprém, 2003. 1í0. 18., BL-csoportmérkőzés.
A legutóbbi mérkőzés: PGE Vive Kielce–Telekom Veszprém KC 34–33 (17–17), Kielce, 2019. 11. 2., BL-csoportmérkőzés

  

ADEMAR LEÓN–BALATONFÜRED  (EHF-kupa) 

Az EHF-kupa 3. selejtezőfordulójának egyik legnagyobb meglepetését a Balatonfüred szerezte, kevesen gondolták volna, hogy a magyar bajnokság pillanatnyi 7. helyezettje képes legyőzni a spanyol pontvadászat másodikjáét, méghozzá három góllal.

„A spanyolok tizenegy mérkőzéses veretlem sorozatát szak0tottuk meg, úgy érkeztek Füredre, ezt sikerült megállítanunk. A visszavágó úgy gondolom, nagyon nehéz lesz, ezzel persze nem mondok újdonságot. Van háromgólos előnyünk, ha tudjuk Spanyolországban is játszani azt a kemény, lendületes játékunkat, azt gondolim, lehet esélyünk. Az biztos, hogy a spanyolok mindent megtesznek a továbbjutásért.  Hazai pályán ­ ha lehet ezt mondani – talán ők az esélyesek. Játszottam már Leónban, tudom, hogy mi vár ránk, próbálom ezt a fiúknak elmondani, próbálunk erre a fantasztikus hangulatra felkész0teni és ha minden sikerül, azt gondolom, hogy örömmel térünk haza Spanyolországból” – mondta a füredi klub Facebook-oldalának adott videonyilatkozatában Csoknyai István, a BKSE mestere.

FÉRFI KÉZILABDA KUPAMÉRKŐZÉSEK. Sport1 17:15 Telekom Veszprám KC–PGE Vive Kielce BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Moncz Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 19:30 Abanca Ademar León–Balatonfüredi KSE EHF-kupa selejtező, 3. forduló, visszavágó (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Juhász István)