Forró január a Sport TV-n • SportTV

Forró január a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 28. 10:02    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb jogokkal bővül 2020-ban a Sport TV egyébként is nagyon erős kínálata. Kizárólag a Sport1 és Sport2 közvetíti januárban a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, majd 2020 decemberében a női kézilabda Európa-bajnokságot is. Emellett - szintén újdonságként - a Sport TV-n lesznek láthatók a Spanyol Kupa mérkőzései.

Mikler Roland a válogatott kapujában. (Forrás: MKSZ)

2020. január 9-26. között rendezik Ausztriában, Norvégiában és Svédországban a férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A magyar válogatott Svédországban, Malmöben vívja majd mérkőzéseit, az első csoportkörben Oroszország (január 11.), Dánia (január 13.) és Izland (január 15.) ellen. A tornát – beleértve a magyar válogatott meccseit – közvetítő Sport TV részéről Méhes Gábor, Bartha Zoltán és Borsos Attila kíséri el a csapatot a helyszínre, ahonnan a közvetítések mellett rendszeresen riportokkal is jelentkeznek a sportcsatorna különböző platformjain. Ugyan ez még kicsit távolabb van, de szintén a Sport TV közvetíti majd a 2020. december 3-20. között Dániában és Norvégiában zajló női kézilabda Eb-t is.

A válogatott tornák mellett nem feledkezhetünk el a klubkézilabdáról sem, 2020 első felében minden korábbinál több, összesen 8 magyar csapat nemzetközi kupákban vívott csoportmeccseivel jelentkezik a Sport TV: a női Bajnokok Ligájában 2 (Ferencváros, Győr; folytatás: január 24.), a férfi Bajnokok Ligájában szintén 2 (Szeged és Veszprém; folytatás február 5-től), a női EHF-kupában 3 (Debrecen, Érd, Siófok; folytatás: január 4-től), míg a férfi EHF-kupában 1 (Tatabánya; folytatás: február 8-tól) csapat érdekelt.

Labdarúgásban sem lesz hiány, a Spanyol Kupa mérkőzései is a Sport TV-n lesznek láthatók az elkövetkező években. Ezt már a december közepétől követhetik a nézők, egészen az április 18-i döntőig. Az Európa Liga (Ferencváros – Espanyol, november 28.; Ludogorec – Ferencváros, december 12.), a Bundesliga, a Német Kupa, a labdarúgó vb- és Eb-selejtezők és válogatott felkészülési meccsek, az Olasz Kupa, az Olasz Szuperkupa, illetve a portugál és török bajnokság mellett újabb rangos sorozat került tehát a Sport TV-re.

„Páratlan az a kínálat, amivel idén decemberre és 2020-ra készülünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a kézilabda Eb-n a Sport TV képernyője előtt szurkolhatnak a nézők, és hogy 8 magyar klubcsapatunkért szoríthatunk a klubkézilabda legizgalmasabb időszakában. Immár hagyomány, hogy több nemzetközi kupa döntőjében is érdekeltek vagyunk, ez reményeink szerint így lesz 2020-ban is. Könnyen lehet, hogy december 12-én dől el, hogy a Ferencváros csapata érdekelt lesz tavasszal is az Európa Ligában.  A Spanyol Kupáról mit is mondhatnánk? Egy olyan sorozat, ahol a Barcelona és a Real Madrid indul, mindig magában rejti egy újabb El Clásico lehetőségét…” – árulta el Málnay B. Levente, AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke a Sport TV téli műsorkínálatáról. Majd hozzátette: „Ezekről a meccsekről és eseményekről nem szabad lemaradni.”

A kézilabda és labdarúgás mellett a következő hónapokban kiemelt figyelmet kap az NFL (decemberben az alapszakasz, januárban a rájátszás és február 2-án a Super Bowl), a PDC dartsvilágbajnokság (2019. december 12-től 2020. január 1-ig), a darts Premier League, az NBA, a UFC és majd tavasszal a jégkorong világbajnokság is.