Hatvanas meccsekben már Jordan szintjén van Harden • SportTV

Hatvanas meccsekben már Jordan szintjén van Harden

2019. 12. 01. 12:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Michael Jordan 16,5 éve visszavonult, Bullsos pályafutását pedig 21,5 éve zárta le, de ha valaki bármilyen pontszerzési kategóriában beéri őt, az a mai napig hatalmas dolognak számít. Most James Hardenről és a hatvanas meccsekről van szó.

Igen, megcsináltam. (Fotó: twitter/@HoustonrRockets)

James Harden még tovább tökéletesítette támadójátékát erre a szezonra, és 19 meccs után jelenleg épp 38,9 pontot átlagol. Csak hogy viszonyítani tudjunk: Michael Jordannek SOHA (!!!) nem volt ilyen magas átlaga egy szezonban, Wilt Chamberlainnek volt kétszer, 1962-ben (50,4) és 1963-ban (44,8), de az akkori NBA egy másik játék volt. Ez már elég volna ahhoz, hogy ódákat zengjünk Hardenről, de tegnap éjjel rátett még egy lapáttal, három negyed alatt (!!!) dobott 60 pontot, csak a harmadik felvonásban 29-et. Mindezt úgy, hogy összesen 31 percet töltött a parketten.

A legdurvább, hogy tőle szokatlanul mindössze 24 mezőnykísérlete volt, ami alacsonyabb, mint a szezonátlaga (24,1), és ezzel minden idők legkevesebb kísérletével összehozott hatvanasa lett az övé. Pályafutása során negyedszer érte el a hatvan pontos határt, mind a négy alkalom 2018-ban és 2019-ben történt. Karriercsúcsa 61 pont, és mikor felfogta, hogy milyen közel lett volna a csúcsdöntéshez, ilyen arcot vágott. És ugye az utolsó 12 percet kiülte:

A négy hatvan pontos Harden-meccs egy csokorba gyűjtve:

Michael Jordant érte utol az örökranglistán a hatvan pontos meccsek tekintetében, már csak Kobe Bryant (6 meccs) és Wilt Chamberlain (32 meccs) van előtte. Kobe csúcsa veszélyben van, ezt talán leszögezhetjük.

De hogy ne csak Hardenről legyen szó! A meccset kiütéssel nyerte a Rockets 158-111-re az Atlanta Hawks ellen.

A Rockets negyedik nyugaton 13-6-os mutatóval, de a nyugati hullámvasúton a második (Denver, 13-4) és a hatodik (Utah, 12-7) összesen két győzelem meccs a különbség