1973-ban volt utoljára ilyen szériában a Bucks

2019. 12. 05. 18:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Zsinórban 13. győzelmét szerezte a Giannis Antetokounmpo vezette Milwaukee Bucks. Utoljára ilyen hosszú győzelmi sorozata az 1973-74-es szezonban volt a csapatnak. Nem ma volt…

Giannis, az MVP: (Fotó: Getty Images)

1973. október 17. és november 13. között 13-szor nyert a Milwauke Bucks, előtte egy szezonokon átívelő sorozatban csak az alapszakaszt nézve 16-szor (14-szer az 1972-73-as szezon végén, majd még az 1973-74-es szezon első két meccsén). Olyan játékosok játszottak akkor a Bucks-ban, mint például Kareem Abdul-Jabbar, Oscar Robertson vagy Bob Dandridge. Azóta “csak” egy 12-es szériára futotta 1982-ben.

Most viszont ismét egy 13 meccses sorozatnál tart Giannis Antetokounmpo és a Milwaukee Bucks, ami a franchise történetének holtversenyben negyedik leghosszabb sorozata. A rekord 20 győztes meccs egyébként 1971-ből (és a négy leghosszabb széria mind a hetvenes évekből való). November 8-a óta nem kapott ki a csapat, a Los Angeles Lakers-szel karöltva, 19-3-as mutatóval vezeti a ligát. De tegyük gyorsan hozzá, hogy a sorsolás azért kedvezett az idei Bucks-nak, hiszen kilenc meccset is olyan keleti csapatok ellen játszott, akik távol állnak a rájátszástól. Tegnap például a Detroit Pistons otthonában nyert 127-103-ra:

Annyira sima volt, hogy az egész meccs legemlékezetesebb momentuma az volt, hogy Giannis és Blake Griffin kis híján összeugrattak. Nem megbántva Griffint, de inkább abba tett volna ennyi energiát, hogy megfékezze a 27 perc alatt 35 pontig jutó MVP ellen. A 24 százalékos mezőnymutatóval szerzett 16 pont nem túl sok egy All-Startól.

Giannis abszolút MVP-szinten játszik folyamatosan ebben a szezonban (IS). Nincs szétjátszatva (32 perc/meccs), mégis több pontot és lepattanót szerez, mint valaha, sőt, több, mint kétszer annyi hármast dob meccsenként, mint tavaly (most 1,6-ot, tavaly 0,7-et).

Eközben Utahban LeBron James lefagyott, és pattogtatás nélkül vezette picit a labdát, és ő is csak úgy tudta kommentelni, hogy ez volt a legrosszabb dolog, amit karrierje során csinált. Meccs után azt mondta, hogy ez egy egyszerű üzemzavar volt, azért nem pattogtatta a labdát.

Cookie beállítások