Egy ‘Üdvözlégy, Máriával’ az NBA-ben is lehet nyerni

2019. 12. 07. 11:36    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan végjátékot hozott az Oklahoma City Thuner – Minnesota Timberwolves meccs az NBA-ben, amit még nem nagyon láttunk. Volt itt meccsfordító technikaitól kezdve Hail Mary (Üdvözlégy. Mária) gólpasszon át minden. Ez most a Thundernek kedvezett.

Hail Mary-nek (Üdvözlégy, Mária) hívják azokat a hosszú passzokat az NFL-ben, amikor nagyon messzira, szinte az ismeretlenbe hajítja be az irányító a labdát, és úgy tűnik, csak imádkozik ő is a szurkolókkal együtt, hogy egy játékostárs kapja el. Erre általában kevés esély van, de ha összejön…Na, az valami.

Íme egy videó a Hail Mary passzokról:

És egy hosszabb Top10 a témában:

Az amerikafocis példa legismertebb Hail Mary a sport világában, de nem az egyetlen, és erről tegnap meggyőződhettünk az Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves meccsen. A Thunder kétpontos hátrányban volt, 1,1 másodperc volt vissza, és büntető után Steven Adams végezte el a bedobást, időkérés hiányában egyetlen dologban bízott: Előre hajítja a labdát, elmormol egy „Üfvözlégy, Máriát” abban bízva, hogy Dennis Schröder elkapja azt, és talán kosarat is tud szerezni. Ebben az esetben Adams az irányító, Schröder az elkapó:

Ahogy látjuk, összejött, és extra pacsi jár Schrödernek, aki nekimegy utána a biztonsági őrnek, majd megöleli ezután:

Egyébként hozzá kell tenni, hogy nem semmi szituáció vezetett ide, és ha Karl-Anthony Towns, illetve Jordan Bell picit okosabb/ügyesebb, ez be sem következhetett volna. Egyest kaptak a tanártól, akit Chris Paulnak hívnak.

121-119 volt az állás, amikor Towns a második büntetőjéhez készült, ekkor cserélt a Thunder, és Jordan Bell úgy jött be a pályára, hogy kilógott a meze. Chris Paul azonnal jelezte a bírónak, hogy mi a helyzet, és az a meccs késleltetéséért technikait adott. Azt Danilo Gallinari bedobta (121-120), majd Towns elvégezte a második büntetőjét, amit ha kihagy, lepereg az óra, de KAT-t nem abból a fából faragták, ha akar sem tud hibázni, bedobta (122-120), a többit pedig már láttuk.

Íme a meccs összefoglalója, amiből kiderül, hogy a hosszabbításban kihasználta lélektani előnyét a Thunder, és végül nyert 139-127-re.

Hogy legyen egy kis magyar szál. Három és fél  éve a spanyol bajnokságban Hanga Ádám még a Baskonia játékosaként adott egy nagyon hasonló gólpasszt Ioannis Bourousis-nak a Barcelona ellen.

Cookie beállítások