500 ezer fontot ér a vb-cím, 25 ezret a 9 nyilas • SportTV

500 ezer fontot ér a vb-cím, 25 ezret a 9 nyilas

2019. 12. 09. 15:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Aki megnyeri a pénteken kezdődő PDC-dartsvilágbajnokságot, félúton lesz a milliomos lét felé. Fontban természetesen.

December 13-án, pénteken elkezdődik a dartsvilágbajnokság, de az már a rajt előtt biztos, hogy a szervezőknek a 2019-es világbajnoksághoz hasonlóan az idei, a papíron 2020-asnak számító tornára is 2,5 millió fontos pénzdíjat szedtek össze. Aki január elsején diadalmaskodik a londoni Alexandra Palace-ban, félmillió fonttal gazdagodik. Legutóbb is ennyi ütötte a végső győztes Michael van Gerwen markát, most is ő a legnagyobb esélyes, a sikerét 2,25-szeres szorzóval kínálják a fogadóirodák. Rajta kívül egyébként csak Gerwyn Price esélyszáma egyszámjegyű, őt hatszoros pénzért lehet megtenni, mindenki más a „tízen túliak társaságát” gyarapítja (a képzeletbeli dobogóra még Peter Wright és Rob Cross fér fel a maga 17-szeres szorzójával).

Péntektől PDC-vb a Sport TV-n

Kezdünk "állapotba" jönni… És lessétek a PDC Hungarian Fan Club oldalát is, mert ott is vannak/lesznek érdekességek nektek.

Posted by Sport TV on Monday, December 9, 2019

De vissza a pénzekhez, hiszen a többieknek sincs okuk szégyenkezni. Az 1. fordulós kiesés is 7500 fontot fial, majd sorendben 15 ezer, 25 ezer és 35 fontot kapnak az adott körben búcsúzók, hogy aztán a negyeddöntősök 50, az elődöntősök 100 ezer fontot vághassanak zsebre, míg a finálé vesztese 200 ezret. A PDC-vb pénzdíja a két évvel ezelőttihez képest 700 ezer fonttal emelkedett.

A 9 nyilast ezúttal is külön jutalmazzák, ha egyvalaki dob tökéletes leget, 25 ezer font üti a markát, ha többen, akkor egyenlő arányban osztoznak az összegen. Igaz, vb-ken nem jellemző a 9 nyilas eső, legutóbb 2016. január 2-án dobtak hibátlan leget az Ally Pallyben, akkor Gary Anderson volt a tettes Jelle Klaasen ellen.

Az idén pedig mindössze egy 9 nyilas született televíziós PDC-tornán, azt Michael van Gerwen dobta Adrian Lewisnak a Players Championship Finalson.

A tökéletes 14

Hihetetlen, elképesztő és csodálatos, a 14 tökéletes nyíl á la Michael van Gerwen, vagyis a szombati nap legemlékezetesebb pillanata a Players Championshipről. Sokszornézős!

Posted by Sport TV on Saturday, November 23, 2019

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-vb eseményeit.