Derrick Rose újra MVP volt • SportTV

Derrick Rose újra MVP volt

2019. 12. 10. 17:58    
Olvasási idő: 2 perc

Na jó, ez erős túlzás, de ahogyan lezárta a Detroit Pistons New Orleans Pelicans elleni meccsét, az egy picit a csúcson lévő Derrick Rose-t idézte. Mutatjuk. Ha MVP nem is lehet, a hatodik emberek között elég előkelő helyen áll, és a tegnapi meccsen egyébként is elhomályosított minenkit.

Szerintünk Blake Griffin úgy gondolja, a meccs MVP-je Derrick Rose volt. (Fotó: @DetroitPistons /twitter)

New Orleansban lépett pályára a Detroit Pistons, és egy rendkívül szoros meccsen győzte le a Pelicans-t 105-103-ra. Az elmúlt öt meccséből négyet behúzott a Pistons.

Ebben pedig kulcsszerepet vállalt Derrick Rose, aki 17 pontot dobott a negyedik negyedben, és csapata utolsó hat pontját is ő szerezte, köztük ezt a kosarat 0,3 másodperccel a lefújás előtt:

Összesen 21-et tett a közösbe a Detroit Pistons csereirányítója, aki olyan teljesítményt nyújt ebben a szezonban 31 évesen, ami mindenképp megsüvegelendő. Persze nem MVP-szint ez, de a liga legjobb hatodik emberei között van, ez biztos. Eddigi 19 meccsén egyszer volt kezdő, és átlag 24 percet játszik, dob 16 pontot és hat gólpasszt. 36 percre vetítve több fontos kategóriában is jobb, mint a 2010-11-es MVP-idényében (akkor 24,1, most 24,3 a pontátlaga, akkor 7,4 gólpasszt adott, most 8,8-at), illetve jobb a mezőnyszázaléka is. Persze ebből a szempontból könnyebb dolga van most, mert a csapatok második sora ellen játszik, de egyrészt idősebb, másrészt tudjuk, hogy milyen nehéz éveken és hány sérülésen van túl. A meccs után azt nyilatkozta, hogy

„Bocsánat a nyelvezetért, de én arra születtem, hogy megcsináljam az ilyen sz@rokat.”

– ezzel a meccsnyerő dobásokra gondolt természetesen.

Miközben Rose így zárta le ezt a meccset, a Houston Rockets egyébként sem túl jó kedvét Nemanja Bjelica rontotta el még jobban egy hasonlóan jól időzített dobással:

A Sacramento 119-118-ra nyert Houstonban:

És nem is ez a legerősebb, hanem a Sacremento Kings rendkívül szellemes tweetje a meccs után:

Ezt óvd meg!  – ez áll a tweetben.

Ezzel a KIngs arra a zsákolásra utalt, amiről mi is írtunk.

Ezt végül megóvta a Rockets, de az óvást tegnap elutasította a liga azzal indokolva, hogy bőven lett volna ideje a Houstonnak kijavítania ezt a hibát. Erre a Kings kapott az alkalmon, és viccelt egy sort. Boldogok lehetnek, mert egymás után Dallasban és Houstonban is nyerni tudtak.