Üres vagyok, legyőzött vagyok, megvert vagyok – íme, Barney búcsúszavai!

2019. 12. 16. 21:28    
Olvasási idő: 2 perc

Raymond van Barneveld a meglepő világbajnoki búcsúja után az Instagram-oldalán tett közzé egy búcsúbeszédet. Érzelmektől túlfűtött, látszik, még ő sem állt erre készen, és fogalma sincs arról, mikorra talál újra magára. Íme, az üzenet fordítása:

„Sohasem képzeltem volna, hogy így búcsúzom az utolsó világbajnokságomon. Ahogy itt sétálok lefelé a lépcsőn, olyan érzésem van, mintha egy fekete lyukba sétálnék. Szégyelltem magam, kudarcot vallottam, ürességet éreztem. Megvert voltam és legyőzött… Annak ellenére, hogy előre eldöntöttem, mit fogok mondani nektek, azt gondolom, hogy ti, akik fokozatosan megismertetek, úgyis tudjátok, hogy ezt sohasem leszek képes elviselni. Nyugodtan tarsatok vesztesnek vagy gyengének, mert tényleg annak is érzem magam. Nem szégyellem, olyan vagyok, hogy csak nyerni tudok, veszíteni nem, és most is szerettem volna, ha másképp végződik a mérkőzés. Örültem volna, ha lett volna erőm, és megtaláltam volna a szavakat, amiket tegnap este nektek mondhatok a televízióban, de sajnos képtelen voltam erre. Teljesen kikészültem, és még most is így érzem magam. Annyira magam alá kerültem, hogy képtelen voltam kontrollálni az idegeimet, és nem dobtam elég jól.

Mégis azt szeretném mondani, hogy hihetetlenül büszke vagyok a feltétel nélküli, meg nem érdemelt támogatásotokra, és elképzelhetetlennek tartom, hogy még így is mennyi pozitív reakciót küldötök a közösségi felületeimre. Tudom, késő bánat, de túl dühös voltam magamra, túlságosan is szomorú, és képtelen voltam szavakba önteni, miképp érzem magam. Senkit sem akartam megbántani a negatív gondolataimmal, és még egyszer elmondom, magamnél sokkal jobban szeretem a Barney Army tagjait Hollandiában, Németországban és Angliában, valamint mindenkit a világon, aki a dartsot kedveli. Sajnos a magammal szembeni szeretet eltűnt, és újból meg kell találnom a boldogsághoz és a szeretethez vezető megfelelő ajtót. Emiatt pár napra/pár hétre nyugalomba vonulok, hogy újra megtaláljam önmagam. Remélem, erősebb emberként térek vissza, de ez kemény harc lesz.

Köszönöm a hitet és a bizalmat az @officialpdc-nek, az @rtl7darts-nak, a @skysports-nak, a @targetdarts-nak és a szponzoraimnak, sajnálom, hogy nem tudtam élni vele. Büszkének kell lennem arra, amit a sportágnak jelentettem, hogy a dartost feltettem a térképre. Megpróbálom… Remélem, veletek együtt átélhetek még egy feledhetetlen búcsúkörutat. Még nem állok rá készen, de amikor minden elmúlik, újra viszont akarlak látni benneteket.”

View this post on Instagram

Zo had ik mijn afscheid mijn laatste WK nooit voorgesteld. Zoals ik hier de trap afloop loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in, Schaamte, mislukt, leeg… op en verslagen… zo voel ik me. Ondanks mijn vooraf voorgenomen woorden die ik tot jullie zou richten wist ik eigenlijk al dat ik dat nooit zou kunnen opbrengen jullie kennen me zo langzamerhand wel denk ik. Noem me dan maar een loser of zwakkeling want zo voel ik me namelijk ook! Ik kan gewoon alleen maar winnen en niet verliezen ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor maar had dit ook graag anders gezien. Ik had graag wel de kracht gehad en de woorden gevonden om iets tegen jullie te zeggen gisteravond op tv, maar ik kon het gewoon niet! Ik was en ben er echt zo kapot van. Ik vernederde mezelf zo diep kon mijn zenuwen niet onder controle krijgen en gooide niet goed genoeg. Ik wil toch nog zeggen dat ik ‘ ‘ondanks dat ik het onvoorstelbaar vind dat jullie nog zoveel positieve reacties naar mijn socials sturen’ ongelooflijk trots ben heel diep van binnen op jullie onvoorwaardelijke support ik weet het is mostert na de maaltijd maar ik kon het gewoon niet ik was te kwaad op mezelf te verdrietig en kon niet eens voor mezelf onder woorden brengen hoe ik me voelde. Ik heb niemand willen kwetsen met mijn negatieve opmerkingen en nogmaals Barney Army Nederland Germany England en overal en iedereen op de wereld die van darts houdt ik hou ongelooflijk veel van jullie meer dan van mezelf want dat is volledig weg en die juiste deur naar mijn geluk en liefde voor mezelf moet ik weer gaan openen. Voor nu neem ik een paar dagen / weken rust om mezelf weer te vinden. Ik hoop sterker terug te komen als mens al wordt dat een zware strijd, dank aan de @officialpdc dank aan @rtl7darts @skysports @targetdarts en mijn sponsoren voor het geloof en vertrouwen het spijt me dat ik het niet kon waarmaken. Ik moet trots zijn op wat ik voor de sport heb betekend dat ik het darten op de kaart heb gezet… ik ga het proberen… Ik hoop toch dat ik met jullie een onvergetelijke afscheidstour mag beleven. Nu ben ik er nog niet klaar voor maar als alles is gezakt zie ik jullie graag weer! #barneyarmy4ever #lovetothefans

A post shared by Raymond van Barneveld (@raybar180) on

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-dartsvilágbajnokságot.

Cookie beállítások