El kell kezdeni figyelni Zirkzee-re • SportTV

El kell kezdeni figyelni Zirkzee-re

2019. 12. 19. 19:07    
Olvasási idő: 2 perc

Joshua Zirkzee nevét lassan elkezdheti tanulni a Bundesliga. A Bayern München 18 éves holland csatára a Freiburg ellen játszotta karrierje első Bundesliga-meccsét, amelyen az első labdaérontéséből vezető gólt szerzett a 92. percben.

„Tudom, hogy beválok a Bayernnél. Ezt mindenki tartsa észben” – mondta jó egy évvel ezelőtt Joshua Zirkzee, aki akkor még csak egy volt a Bayern München reménységei közül. Legkésőbb szerda óta viszont jelentős köze van ahhoz, hogy a bajor gárda bőven látótávolságban maradt az éllovasokhoz képest a Bundesligában. Freiburgban

élete első Bundesliga-mérkőzésén a 90. percben állt be, majd élete első Bundesliga-labdaérintéséből a 92. percben megszerezte csapata vezető gólját.

„Csak arra gondoltam, hogy ha jön egy beadás, azt bevághatja. Még csak három hete készül velünk, de a fejlődése figyelemre méltó” – dicsérte meg fiatal csatárát Hansi Flick vezetőedző. A „bayernes elsőkkel” amúgy szerencséje van Zirkzee-nek, hiszen a csapatban játszott első meccsén, a PSG elleni nyári derbin is betalált, mindössze az első tétmeccsén, a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen nem tudott a kapuba találni. Ugyanakkor az kissé meglepő, hogy végül a Bayernben kötött ki. Miután az ADO Den Haagból a Feyenoord elvitte és nevelgette, több angol klub is felfigyelt rá. Akkoriban bejáratott útvonal volt a Feyenoord-Anglia irány, többek között Nathan Aké, Jeffrey Bruma (mindkettő Chelsea), Karik Rekik, Rodney Kongolo (mindkettő Manchester City) és Tahith Chong (Manchester United) is ezt járta be. Zirkzee is erre hajlott, olyannyira, hogy a Feyenoord engedélye nélkül, Ronald Koeman hívására el is ment az Evertonhoz, sőt, egy tornán játszott is, aztán mégis hazatért, és inkább a Bayernt választotta.

„Elég jól hangzott a Bayern terve, a legjobb választásnak tűnt

– mondta utóbb erről. – Itt másképp edzünk, mint Hollandiában vagy Angliában. Sok a különedzés, nekem például extra csatáredzéseim vannak, amelyeken főleg a támadásbebfejezést gyakoroljuk. A futóedzések nagyon fontosak. Németországban sokkal jobb lett az erőnlétem.”

Münchenben egyébként nagy támasza volt honfitársa, Arjen Robben, aki különösen akkor támogatta, amikor az idényre készült a nagyokkal. Terelgette, mutogatta neki, mikor mi a teendő, felkészítette az életre. „Nagyon kedves volt” – mondta az időközben visszavonuló támadóról az ifjú. Egyelőre jól alakul számára minden, és

már benne van a pakliban, hogy a Bayernnek nem kell méregdrágán tartalékot venni Robert Lewandowski mögé, hanem házon belülről jöhet a megoldás.

„Tényleg jó a srác, egyike akadémiánk legnagyobb tehetségeinek. Nagyon magas, jól bánik a labdával, technikás és bivalyerős. Ugyanakkor néha többet is mozoghatna, mert túlságosan is az egyébként tényleg különleges képességeire hagyatkozik” – jellemezte Zirkzee-t Hasan Salihamidzic sportigazgató.

Aztán hogy milyen úton folytatja, nehéz megmondani. Az első rekordja már megvan, hiszen ő a Bundesliga történetének legfiatalabb holland gólszerzője, de azért az összehasonlításokkal meg kell birkóznia. Kinézetre ugyebár Pierre van Hooijdonkra hajaz (és még a 193 centis magasságuk is egyforma), a Bayernben meg volt már remek holland csatár. Roy Makaaynak hívták.

A Sport2-n 23 órától élőben jelentkezünk a Germánia német futballmagazinunkkal, addig is, szavazzatok a 16. forduló legszebb góljára!

Két dortmundi küzd egy kölnivel

Nem a megszokott napon, a megszokottnál jóval később, 23 órától jelentkezik ma a Germánia, de a szavazás nem maradhat el. Íme, a gólok, a linken keresztül pedig szavazzatok. Aztán készüljetek, mert késő este szétszedjük a Dortmund-Lipcsét, na meg megnézzük, ki a bajorok úgy csatárreménysége!https://www.sport1tv.hu/sztori/88298/el-kell-kezdeni-figyelni-zirkzee-re/

Posted by Sport TV on Thursday, December 19, 2019

Ki szerezte a 16. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Julian Brandt (Dortmund) az RB Leipzig ellen

0%

Ismail Jakobs (1. FC Köln) a Frankfurt ellen

0%

Jadon Sancho (Dortmund) az RB Leipzig ellen

0%