Glauser a Győri Audi ETO első szerzeménye • SportTV

Glauser a Győri Audi ETO első szerzeménye

2019. 12. 20. 12:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Laura Glauser a Győri Audi ETO KC első új szerzeménye a 2020-2021-es idényre.

Azok után, hogy a Győri Audi ETO KC korábban már három játékosa, Stine Oftedal, Anne Mette Hansen és Kari Brattset szerződés-hosszabbítását bejelentette, most hírt adott első új szerzeményéről is. Azok után, hogy Kari Grimsbö már korábban jelezte, profi szinten a 2019-2020-as lesz az utolsó idénye, nem meglepő, hogy az első érkező kapus. Az már inkább, hogy az egyik legnagyobb BL-riválistól, a francia Metztől érkezik. A Bajnokok Ligája címvédője ugyanis a jövő ősztől hároméves szerződést kötött Laura Glauserrel, aki a francia válogatottal olimpiai ezüstérmet és Európa-bajnoki címet is nyert.

„Valószínűleg minden kézilabdázó arra vágyik, hogy egyszer Győrben, a világ legjobb klubjában szerepeljen, és örülök, hogy nekem ez megadatott. Nagyon jól éreztem magam Metzben, de úgy érzem most jött el számomra az idő, hogy egy lépést tegyek előre karrieremben. Hálás vagyok a Metznek az ott eltöltött időért, és azon leszek, hogy minél jobb formában térjek vissza sérülés után, és segítsem a klubot a szezon céljainak elérésében. Nagy tervekkel érkezem Győrbe, szeretném győzelmekhez segíteni új klubomat teljesítményemmel” – mondta az aláírást követően Glauser.

Bartha Csaba, a győriek elnöke elmondta, már a tavasszal megállapodtak a kapussal, a bejelentéssel azonban mostanáig vártak. Glauer egy évvel Beatrice Hedwige után a második játékos lesz, aki Metzből érkezik Győrbe. Az, hogy kikkel alkot csapatot kapusposzton, még nehéz megmondani, Kiss Éva és Amandine Leynaud megállapodása az évad végén lejár.

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligáját.