Bayern: Flick marad, Nübel jön • SportTV

Bayern: Flick marad, Nübel jön

2019. 12. 22. 15:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern München legalább 2020 nyarái megerősítette vezetőedzői tisztségben Hansi Flicket, emellett szinte biztossá tette, hogy a legnagyobb német kapustehetség, Alexander Nübel a jövő nyártól a Schalke helyett Bajorországban folytatja.

Először két meccsre szólt a kinevezése. Aztán a „továbbiakban is” időszakára. Majd karácsonyig. Most pedig a Bayern München bejelentette, legalább az idény végéig Hansi Flick marad a csapat vezetőedzője, úgy, hogy „nyomatékosan” kihangsúlyozta, a további folytatás sem zárható ki. A menesztett Niko Kovac helyére beugró Flick irányításával a Bayern nyolc tétmérkőzést vívott meg, a bajnokságban 5 győzelem és 2 vereség (21-6-os gólkülönbség mellett), a Bajnokok Ligájában 3 győzelem (11-1-es gólkülönbséggel) a mérleg, ami bőven elég volt a vezetőedzői mandátuma meghosszabbításához.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat fejlődésével és a játék minőségével, ráadásul az eredmények is nagyon jók. Semmi sem szólt a közös munka folytatása ellen. Meggyőződésem, hogy a Bayern a következő évben ott folytatja, ahol most abbahagyta. Attraktív és eredményes futball lesz” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság főnöke.

Ha Flick a nyarat is a Bayern kispadján töltheti majd, akkor már együtt dolgozhat Alexander Nübellel. A kapus sorsáról vasárnap délelőtt csak annyit adott ki a Schalke, hogy nem hosszabbít szerződést a klubbal, délután pedig a Bild már közzé is tette, hogy a 23 éves futballista 2020. július elsejétől a Bayern München játékosa lesz. Dacára annak, hogy a Bayern a minap 2023 nyaráig hosszabbított Manuel Neuerrel! A lap úgy tudja, a Bayern vezetői egyeztettek a két kapussal, eszerint Neuer marad az egyes számú hálóőr, de Nübelnek is rendszeresen játéklehetőséget kell kapnia. Aztán amikor Neuer 2023-ban visszavonul, Nübel lesz az utódja.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényét.