Lőw Zsolt az első számú jelölt a stuttgarti kispadra • SportTV

Lőw Zsolt az első számú jelölt a stuttgarti kispadra

2019. 12. 24. 12:42    
Olvasási idő: < 1 perc

A Stuttgarter Nachrichten értesülései szerint Lőw Zsolt az első számú jelölt a VfB Stuttgart kispadjára. Más kérdés, hogy szezon közben elengedi-e őt a PSG, illetve, hogy ő maga a német másodosztályú csapatnál szeretné-e megkezdeni vezetőedzői pályafutását.

Az, hogy a másodosztályú VfB Stuttgart mindössze fél év után menesztette Tim Walter vezetőedzőt, semmiképpen sem a világ legnagyobb híre. A VfB amolyan edzőtemető lett az elmúlt két évben: 2018. január elseje óta rövidebb-hosszabb ideig, ideiglenes vagy véglegesített formában Hannes Wolf, Tayfun Korkut, Andreas Hinkel (rendben, ő csak két napig), Markus Weinzierl, Nico Willig és a most 175 nap után menesztett Tim Walter is ült a kispadon.

Ezért is lenne nagy dilemma Lőw Zsolt számára, ha valóban megkeresné őt a klub, hogy ugyan már, életében először náluk vállaljon vezetőedzői feladatokat. Az egykori magyar válogatott védő eddig a Lieferingnél, a Red Bull Salzburgnál, az RB Leipzignél dolgozott másodedzőként, most pedig a PSG-nél segíti ugyanilyen szerepkörben Thomas Tuchel munkáját.

Thomas Hitzlsperger sportigazgató szerint még nem döntöttek az utódról, ugyanakkor a Stuttgarter Zeitung tudni véli, a korábban kiszemelt két jelölt, Sandro Schwarz (őt novemberben menesztette a Mainz) és Markus Anfang (őt áprilisban rúgta ki az 1. FC Köln) már nem opció. Annál inkább az, fogalmaz a lap, Lőw Zsolt. Ugyanakkor az újság azt is hozzáteszi, erősen kétséges, hogy a játékosként jelentős Bundesliga-tapasztalattal (Cottbus, Rostock, Hoffenheim, Mainz) megáldott Lőwöt elengedi-e a PSG idény közben. Ami szerintünk még ennél is fontosabb, hogy maga Lőw akar-e menni. A PSG-vel a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-győzelem is elérhető, ehhez képest egy keszekusza hátterű, a keret erősségét nézve feljutásra „ítélt” Stuttgart biztosan nem előrelépés. Ha csak nem az lesz a döntő, hogy eljött az önálló munkavégzés ideje.

A Stuttgartnak Sztáni István és Kovács Lajos személyében már volt magyar vezetőedzője, de talán nagyobb meglepetés lenne, ha Lőw már a télen trióvá bővítené a duót.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga első és másodosztályának 2019-2020-as idényét.