Három éve nem látott anyukája lepte meg az NBA-játékost • SportTV

Három éve nem látott anyukája lepte meg az NBA-játékost

2019. 12. 28. 11:52    
Olvasási idő: 2 perc

Chris Silva nem tartozik az NBA legfényesebb csillagai közé (egyelőre), de az NBA és csapata jóvoltából egy csodás karácsonyi ajándékban részesült. Három éve nem látott édesanyja lepte meg a legutóbbi meccs előtt.

Chris Silva a Wolves elleni meccsen. (Fotó: Getty Images)

Ha azt hisszük az NBA-játékosoknak semmi problémájuk nincs az életben, akkor az anyagi oldalt nézve tulajdonképpen igazunk van. Persze akadnak kivételek, van/volt jó pár olyan srác a ligában, aki pontosan tudja/tudta, hogyan verje el a semmire több millió kosarazással megkeresett zöldhasút. Azonban nem csak az anyagiak vannak, és például akadnak olyanok, akik olyan országból jöttek a ligába, ahonnan nem zökkenőmentes az Egyesült Államokba jutás. Pascal Siakam sztoriját például már elmeséltük.

Chris Silva, a Miami Heat játékosa is Afrikából, egészen pontosan Gabonból költözött az Egyesült Államokba 16 évesen. 2012-ben angoltudás nélkül vágott bele a kalandba, és elég jól jellemzi Gabon relatív távolságát az USA-tól, hogy három átszállással lehet eljutni onnan New Yorkba…

Szóval nem úgy megy, hogy ő csak úgy hazaugrik, vagy a családja jön utána. Vízum, munkavállalási engedély, tartózkodási engedély…minden ilyen hivatalos dokumentumra szükség van, ha valahogy találkozni szeretne mondjuk az édesanyjával. Konkréten egyszer jött ez össze 2012 nyara és 2019 december 27-e között, akkor amikor az amerikai vízumját újította meg odahaza még 2016-ban. És itt jön a képbe a Miami Heat tegnap esti, Indiana Pacers elleni meccse, amely előtt, a bemelegítés közben egyszer csak ez történt:

Igen. A csapata, illetve Adam Silver, az NBA komisszárja és a liga nemzetközi ügyekért felelős alelnöke, Kimberly Bohuny intézte el, hogy csapata első két karácsony utáni meccsén ott lehessen az anyukája, Carine, akit három éve nem látott. Erik Spoelstra elmonta a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy az edzőtáborban mesélt a játékosa neki és a csapattársaknak az életéről, és akkor indult el ennek a „meglepetésprojektnek” a megszervezése. Silva nem a szűk rotáció tagja (31-ből 25 meccsen játszott, átlag 9,5 percet, és ezeken 3,8 pontot dobott), és mivel nagyon szoros meccset játszott a csapat, most nem lépett pályára, de talán a Philadelphia 76ers elleni következő találkozón a parketten is látja majd az anyuka a fiát.

Itt tegyük hozzá, hogy ebből is látszik, mekkora dolog akár csak egyetlen másodpercet is szerepelni ebben a ligában. Spoelstra az alkalom miatt nem küldte csak úgy pályára Silvát, mert az eredmény és a csapatérdek nem ezt kívánta. Ez a profizmus.

Aki ma is szeretne NBA-t nézni, annak jó hír, hogy este 11-től a Sport2-n élőben közvetítjük a Denver Nuggets – Memphis Grizzlies meccset. 

Forrás: ESPN, Miami Heat, Yahoo, Wikipedia