Az ingatlanos, a hajkirály és két kiszuperált futballista • SportTV

Az ingatlanos, a hajkirály és két kiszuperált futballista

2019. 12. 30. 18:33    
Olvasási idő: 2 perc

Négy sztár, négy érdekes hobbi. Avagy megpróbáljuk más szögből is megmutatni a PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőseit.

Hétfő este a Michael van Gerwen-Nathan Aspinall, illetve a Peter Wright-Gerwyn Price találkozó után kiderül, kik vívják a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét január 1-jén. Mondhatjuk, négy világsztár (mind a négyen nyertek már major tornát, továbbá Price kivételével mindannyian minimum másodszor jutottak be vb-elődöntőbe) játszik hétfőn az Alexandra Palace-ban, de talán mind a négyüknél találunk olyan hobbit, ami nem közismert róluk.

Michael van Gerwen

Ahogyan a legtöbb holland gyerek, ő is labdarúgó akart lenni, de saját bevallása szerint nem volt valami tehetséges, inkább csak Michelin-bábuként dülöngélt a pályán. A rajongása viszont megmaradt, a PSV az első számú csapata, de az elmúlt időszakban a Bayern München és a Borussia Dortmund vendégeként Németországban is megfordult. De nem csupán így találunk kötődést az esetében a labdarúgáshoz: hajdan ő is részt vett Dennis Bergkamp, a holland futball-legenda házának építésében, ő csepézte ki a fürdőszobáját. „Lenyűgöző volt, és sohasem hittem volna, hogy egy ilyennek akár csak a közelébe is jutok, mert a dartsbeli áttörésem váratott magára” – árulta el az AD-nek adott interjúban Van Gerwen, aki azóta már egy 1,2 millió eurót érő villában lakik Vlijmenben.

Nathan Aspinall

Fotó: skysports.com

És akkor maradjunk a labdarúgásnál, merthogy Aspinall pályafutása ígéretesen indult. A Stokcport Countyban kezdett védeni, ami a Manchester United egyik szatelitklubja volt, és az akadémiáról figyelték is, érdemes-e szerződtetni. A skót Rangers ennél is messzebbre jutott, már kilencévesen szerződést kínált neki. Végül azonban csak félprofi szintig jutott el, és aztán egy balul sikerült FA-kupa-mérkőzés után szó szerint a kukába vágta a kapuskesztyűjét. „Talán ha kicsit magasabb vagyok, összejöhetett volna. De elbocsátottak, mert kapusnak túl kicsi voltam” – árulta el később a Sky Sportsnak manchesteri kalandja meghiúsulásának okát.

Gerwyn Price

Fotó: GETTYIMAGES

Talán a legtudatosabban „építkező” dartsos, hiszen ő a pénzdíjait ingatlanokba fekteti. Odahaza, Walesben már négy háza van, és évről évre bővíteni szeretné a flottáját. „Úgy számolom, hogy ha évente két házat veszek, akkor teljesen mindegy, tizenhat év múlva hol állok a világranglistán. Akkor az ötvenedik születésnapomon vége a dalnak és a játéknak” – nyilatkozta a Die Welt című német lapnak a következő lépésként nyaralókról álmodozó Price.

Peter Wright

Unalomig ismert, de ő meg a külsejével hódít. Minden meccsen más hajszín, ezen a vb-n már Mikulás is volt… A külcsínyt minden alkalommal a felesége hozza össze neki, csak a haja elkészítése legalább két órán át tart alkalmanként.

A Sport1-en hétfőn 20 órától élőben jelentkezünk a PDC-vb elődöntőivel.