Készülőben az év visszatérése! Phil Taylor már telefonált... • SportTV

Készülőben az év visszatérése! Phil Taylor már telefonált…

2020. 01. 03. 09:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Szenzációs visszatérés felé tett egy lépést a darts világa: Phil Taylor felhívta Barry Hearnt, a PDC főnökét, hogy miképp tudna visszatérni a körversenybe.

Az újév első dartsos szenzációjával Peter Wright szolgált, aki a PDC-vb döntőjében legyőzte Michael van Gerwent, és első világbajnoki címét szerezte meg. Úgy tűnik, most újabb remek történet van kibontakozóban, ami, ha megvalósul, a skót trónra lépését is felülmúlja. Merthogy Barry Hearn, a sportágat naggyá tevő promoter, a PDC főnöke egy meglepő telefonhívásról számolt be. „Felhívott Phil Taylor, és megkérdezte, mit szólnék, ha visszatérne. Azt válaszoltam: »Nézd, nincs élő játékosszerződésed. Azt teszel, amit akarsz.«” – mondta Hearn.

Hearn persze zseniálisabb promoter és üzletember (lásd még: a Fallon Sherrock-sztori maximális kiaknázása) annál, hogy egy ilyen lehetőséget csak úgy elengedjen. A beszélgetésükről azt is elmondta, a 16-szoros világbajnok már konkrét lehetőségeken is gondolkodik, hogyan tudna visszatérni a körversenybe. Tour-kártyája ugyebár nincs, így mindenképpen kvalifikálnia kellene magát. Az egyik ilyen lehetőség a Q-School, ami január 16-án kezdődik, a másik pedig, hogy az általa célba vett UK Open valamelyik selejtezőjén indul az egyik Rileys Sports Barban.

Taylor 2018 januárjában Robb Crosstól kapott ki a vb döntőjében, azóta nem indult profi versenyeken, csak meghívásos tornákon, ami azonban, úgy tűnik, nem elégíti ki teljesen. „Phil jól szórakozik. De belül egy részének hiányzik a versenyzés élménye, ez az, amit a meghívásos eseményeken nem kap meg” – fogalmazott Hearn.

A Sport TV élőben közvetíti a darts UK Opent.