Gulácsi, Orban, Szalai és Huszti is az évtized csapatában • SportTV

Gulácsi, Orban, Szalai és Huszti is az évtized csapatában

2020. 01. 03. 10:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Gulácsi Péter, Willi Orban, Szalai Ádám és Huszti Szabolcs is bekerült az ávtized csapatába egy-egy Bundesliga-klubnál.

Eltérő a gyakorlat azt illetően, ki hogyan kezeli egy-egy évtized lezárását (akad, aki szerint 2019. december 31-gyel volt vége az előzőnek, mások azt vallják, majd csak 2020. december 31-én lehet ilyenről beszélni), mindenesetre a német Bildnél úgy érezték, már vége a dekádnak, és klubonként összerakták az évtized csapatát. A listára az a 18 csapat került fel, amely a 2009–2010-es idény óta napjainkig a legtöbb pontot gyűjtötte a Bundesligában.

Nos, ezekbe az álomtizenegyekbe összesen négy magyar játékos került be, három együttes képviseletében.

RB LEIPZIG – GULÁCSI PÉTER, WILLI ORBAN

Fotó: bild.de

Az RB Leipzig a 2009–2010-es idényt még az Oberligában kezdte, aligha meglepő, hogy az évtized csapatának magját a jelenlegi keret adja. Két kivétellel: Joshua Kimmich és a Bild szerint a Lipcse történetének eddigi legjobb labdarúgója, Naby Keita a közelmúltból azért csak befért. A kapuban Gulácsi Péter helye megkérdőjelezhetetlen, hiszen amióta a csapat a Bundesligában szerepel, ő az „egyes”, ahogyan Willi Orban a védelem közepén is nehezen kihagyható, ha nem is annyira a mostani idénye, mint az elmúlt pár szezonban tett szolgálatai miatt.

MAINZ – SZALAI ÁDÁM

Fotó: bild.de

A jelenlegi keretből egyedül Szalai Ádámnak sikerült bekerülnie az elitbe, amelyben természetesen ott van a Mainz klubrekordere, a 255 bajnoki fellépésig jutó Nikolce Noveski is. A magyar csatár az első, 2009-től 2013-ig tartó mainzi korszakában 21 gólt szerzett (benne a 2012–13-as szezonban elért 13 gólos Bundesliga-karriercsúcsával), majd a múlt nyáron elkezdett második érájában egyelőre egy gólnál tart).

HANNOVER – HUSZTI SZABOLCS

Fotó: bild.de

Huszti Szabolcs a tízes években csak két évadot töltött a Hannovernél, de középpályás létére 9, majd 10 bajnoki góllal járult hozzá csapata meneteléséhez. Ilyen minőségű játékos ezen a poszton ritkán fordult meg az elmúlt időszakban ezen a poszton a másodosztályba süllyedő gárdánál.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019–2020-as idényét.