Beveszik-e a franciák Aucklandet? • SportTV

Beveszik-e a franciák Aucklandet?

2020. 01. 17. 00:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Furán alakultak az eredmények az aucklandi 250-es tornán, az ASB Classicson. Az elődöntőbe nem jutottb e az első négy kiemelt közül senkisem, viszont ott van az 5-6-7.-ként rangsorolt játékos, köztük két francia, egy fiatal és egy tapasztaltabb. Kérdés, mire mennek az amerikai címvédővel egy ifjú lengyel trónkövetelővel.

Hubert Hurkacz Winston-Salem után Aucklandben is bejuthat egy ATP-torna döntőjébe (Fotó: Getty Images)

Az első mérkőzést John Isner, a 4. kiemelt (a világranglistán 20.) vívja a nála 13 évvel fiatalabb, francia Ugo Humbert-rel (vlr.: 57.). Az amerikai ászgyáros két alkalommal, 2010-ben lés 2014-ben már a legjobbnak bizonyult Aucklandben, most hat év után ismételne. A negyeddöntőben „szokásos eredményével”, két rövidített szettben győzte le dél-afrikai származású angol Kyle Edmundot. A francia az egyetlen nem kiemelt az elődöntőben, következésképp kiemeltet kellett elbúcsúztatnia, méghozzá Denis Shapovalovot, a 2.-ként rangsorolt versenyzőt, az előző kanyarban. A két versenyző korábban egyetlenegyszer találkozott egymással, a tavalyi newporti tornán, szintén az elődöntőben, akkor két, ellentétesen végződő rövidítést követően a döntő szettben az amerikai 6:3-ra győzött.

A másik találkozó az idegek harcának ígérkezik. Két remek képességű, de kissé labilis idegzetű játékos között, akik közt szintén jelentős a korkülönbség. A 6. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz (vlr.: 34.) mindössze 22, az 5.-ként rangsorolt francia Benoit Paire (vlr.: 24.) ellen lép pályára. A francia igazi hangulatember, ha megy neki, bárkit képes megverni, de egy-két rossz ütés akár az egész meccstől elveszi a kedvét. A lengyel fiatalembernek a mérkőzések befejezésével akad gondja, nem is kevés. Ebben kell fejlődnie, és akkor a világ legjobbjai közé kerülhet. A két versenyző eddig egyszer mérkőzött meg, a tavalyi winston-salemi döntőben, amelyet közvetítettünk is a Sport TV-ben. Akkor három 6:3-as játszmát játszottak egymással, az elsőt és az utolsót a lengyel fiatalember nyerte meg. Amelyikük idegei most jobbak lesznek, újabb döntőt játszhat majd.

Sport2 5:00 ATP 250-es torna, Auckland, egyes, elődöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)

Cookie beállítások