Az EHF-nél a Győri ETO a legerősebb • SportTV

Az EHF-nél a Győri ETO a legerősebb

2020. 01. 25. 09:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A női kézilabda BL tavaszi rajtja előtt a címvédő Győri Audi ETO KC vezeti az európai szövetség power rangkingjét. Az első nyolc között két francia csapat szerepel - mindkettő a dobogón!

1. Győri Audi ETO KC

A címvédő legutóbb két éve, a CSM Bucurestitől kapott ki a kézilabda BL-ben, azóta példátlanul hosszú, 31 meccses veretlenségi sorozatot épített. A mostani csoportkört +69-es gólkülönbséggel, ha úgy tetszik, átlagosan 11,5 gól különbségű győzelmekkel, hibátlanul fejezte be a csapat, igaz, a Most, Krim Ljubljana, Sävehof hármasnál volt már nehezebb csoportja a gárdának. Ráadásul a Győr a címvédésen túl a 2020-2021-es idényre is készül már, hiszen Laura Glauser, Silje Solberg és Lukács Viktória szerződtetését is bejelentette.

2. Brest

A Best az idény eddigi meglepetéscsapata, végigsöpört a csoportján, pedig abban többek között az egykori BL-győztes Buducsnoszt is benne volt. A támadójátéka elsőrangú, a Győr mellett az egyetlen csapat, amely 200 gól felett lőtt. Ráadásul a francia csapat még javulhat, hiszen a szülési szabadságáról visszatérő Bella Gulldén csak javulhat, továbbá sérüléséből felépülve Ana Gros, valamint Sladjana Pop-Lazic is sokat tehet hozzá a játékhoz.

3. Metz

Emmanuel Mayonnade lehet jelenleg az egyik legkeresettebb edző a piacon, hiszen vb-t nyert Hollandiával, a Metz együttesével pedig ott van a középszakaszban a Bajnokok Ligájában. Az előző szezon Final Fourjának negyedik helyezettje veretlen a csoportkörben, elképesztően gyors támadójátéka mindenkinek gondot okozhat.

A további sorrend: 4. Rosztov-Don, 5. Buducsnoszt, 6. Vipers Kristiansand, 7. CSM Bucuresti, 8. SCM Ramnicu Valcea

A Sport1-en szombaton 15:15-től élőben közvetítjük az FTC-Rail Cargo Hungaria-CSM Bucuresti BL-mérkőzést.