Megvan a Bayern új Ballackja? • SportTV

Megvan a Bayern új Ballackja?

2020. 01. 27. 17:42    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern München repülőrajtot vett 2020 tavaszán, ami részben Leon Goretzkának köszönhető. Akit máris összevetnek egy egykori bajor nagysággal.

A legtöbb rúgott góllal (10) a Borussia Dortmund, a legimponálóbb gólkülönbséggel (9-0) pedig a Bayern München kezdte meg 2020 tavaszát a Bundesligában. A BVB robbantásának egyik titkát egy hete már méltattuk, Erling Haaland azóta ötre növelte a német élvonalban szerzett góljai számát (2 meccsen, egy 19 éves futballista, csak hogy el tudjuk helyezni a produkciót), most jöjjön a Bayern egy olyan pillére, akit nem Robert Lewandowskinak, esetleg Manuel Neuernek hívnak. Hanem Leon Goretzkának, akit egyes lapok máris az új Michael Ballack-ként emlegetnek, mások „csak” a középpályássor stabilizációs faktoraként. Merthogy Goretzka a Hertha, illetve a Schalke ellen egy-egy góllal és kiharcolt tizenegyessel, valamint két gólpasszal jelentkezett, a második fellépéséért már a legjobb, az egyes osztályzatot kapta a Kickertől.

Megint gálázott a Bayern

Két meccs, két győzelem, 9-0-s gólkülönbség. Íme, a 2020-as Bayern München!

Posted by Sport TV on Sunday, January 26, 2020

„Természetesen mindenki másképp futballozik, ha duzzad az önbizalomtól. De ez nem csupán rajtam, hanem az egész csapaton látszik” – mondta a Schalke elleni meccset követően Goretzka. Hansi Flick vezetőedző ezúttal nem védekező középpályásként, hanem karmesterként számított Goretzkára (Kimmich és Thiago játszott mögötte – prímán!), aki életre keltette a támadójátékot, segített a védekezésben, megkerülhetetlen szereplő volt a csapat játékában.

A sport1.de szakírója a játéka láttán a Bayernben 157 tétmeccsen 63 gólt és 40 gólpasszt kiosztó Michael Ballackhoz hasonlította, ami hízelgett is neki. „Ragyogó játékos volt, létezik annál rosszabb is, mint hogy hozzá hasonlítanak. Ráadásul valahol megértem a párhuzamot, hiszen hasonlít a stílusunk. A testfelépítésünk alapján dominánsak vagyunk, oda tudunk érni a beadásokra, de ha kell, mi is meg tudjuk játszani a széleket. Most támadóbb szellemben futballoztam, olyan poszton, amelyen a jövőben is el tudom képzelni magam” – fejtegette a középpályás.

A teljesítménye feljogosítja erre, hiszen amíg nyolc őszi meccsen mindössze egy gólban volt benne, most két találkozón már négyben.

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal.

Addig is, szavazzatok a 19. forduló legszebb góljára!

Jöhetnek a csodás gólok? Hát, tessék!

A Sport1-en 19:30-kor élőben jelentkezünk a Germániával, amelyben szó lesz az RB Leipzig megtorpanásáról, annak hasznélvezőiről, az új kulcsfigurákról és az új igazolásokról. Addig is, szavazzatok a linken keresztül a 19. forduló legszebb góljára!https://www.sport1tv.hu/sztori/89539/megvan-a-bayern-uj-ballackja/

Posted by Sport TV on Monday, January 27, 2020

Ki szerezte a 19. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Leon Goretzka (Bayern München) a Schalke ellen

0%

Florian Neuhaus (Mönchengladbach) a Mainz ellen

0%

Almamy Toure (Frankfurt) az RB Leipzig ellen

0%