Zion és Oladipo: Így kell visszatérni! • SportTV

Zion és Oladipo: Így kell visszatérni!

2020. 01. 30. 12:19    
Olvasási idő: 2 perc

Az Indiana Pacers hátvédje Victor Oladipo súlyos sérülése után úgy tért vissza, hogy utolsó pillanatos triplával mentette csapatának hosszabbításra a meccset, amit meg is nyert a Pacers. Zion pedig Zionizált, pont úgy, ahogy reméltük.

Zion nem vesztett a rugókból. (Fotó: Getty Images)

Victor Oladipo nagyon különleges helyzetben van. papíron ő a Pacers legjobb játékosa, az előző szezonban All-Star formában játszott, ám 2019. január 23-án csúnyán megséült a térde (elszakadt a négyfejű combizmot a térdkaláccsal összekötő szalagja). Azóta készült a visszatérésre, és amíg a pálya szélén ült, addig az Indiana minden várakozást felülmúlóan szerepelt. Nélküle is bejutott a rájátszásba 2019-ben, a mostani szezonban pedig folyamatosan versenyben van a keleti második helyért (most épp 2,5 meccs a hátránya). Ez elsősorban Domantas Sabonisnak és Malcolm Brogdonnak köszönhető. Azt találgatja mindenki, hogy ők ketten ott lesznek-e idén az All-Star-gálán.

Ettől függetlenül nagyon várta már mindenki Oladipót, és csak remélni tudták, hogy hasonló játékra lesz képes, mint a sérülése előtt. Január 29-én, a Chicago Bulls elleni hazai meccsen tért vissza. Kobe Bryant mezében érkezett meg a meccsre, de a parketten mutatott játéka miatt sem igazán kellett csalódni senkinek:

Az első negyed nyolcadik percében cserélték be, az indianai publikum imádta természetesen. Összesen 21 percet játszott, és 9 pontot szerzett. A legfontosabb három pontot a rendes játékidő végén dobta, ő mentette hosszabbításra a meccset. Ahogyan a kommentátorok mondták:

„HE’S BACK!”

A meccset végül 115-106-ra nyerte a hazai csapat.

ZION:

Oladipo is lélegzetelállító, de Zion Williamson visszatérése még ennél is emlékezetesebbre sikerült. A New Orleans Pelicans sztárújonca meniscus-műtéten esett át, és október helyett végül január 22-én mutatkozott be.

Csapata zsinórben 17 pontját szerezte a negyedik negyedben. Még egyszer:

Csapata zsinórban 17 pontját szerezte a negyedik negyedben első NBA-meccsén.

Közte négy tripla és 2 izmozós kosár. Meglepő, hogy imádják a nézők? 😊

Második meccsén, a Denver Nuggets ellen bemutatta első NBA-s zsákolását.

A harmadik meccsén az első dupla-dupla is be lett zsebelve a Boston Celtics ellen (21 pont és 11 lepattanó).

Úgy tűnik, egyáltalán nem hatott a rugókra az a térdműtét. Az eddigi négy meccsén nem dobott 14 pont alatt, alatt, és 18 pontot, illetve 8,3 lepattanót átlagol.

 Az a jó hírünk van, hogy vasárnap este 8-tól a Sport2-n mi is láthatjuk Ziont a Houston Rockets ellen.