Víctor Tomás a szezon végén visszavonul • SportTV

Víctor Tomás a szezon végén visszavonul

2020. 02. 03. 14:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Víctor Tomas, az FC Barcelona háromszoros BL-győztes, világbajnok jobbszélsője bejelentette, szívproblémái miatt szezon végén visszavonul a profi kézilabdázástól.

Victor Tomás, az FC Barcelona népszerű jobbszélsője. (Fotó: Getty Images)

A 34 éves (február 15-én lesz 35) klasszis szívproblémáira korábban derült fény, a klub orvosai tudtak róla, és kezelték, de nyilvánvalóvá vált, hogy a profi kézilabdázás mellett rosszabbodhat az állapota, ezért döntött a visszavonulás mellett.

Tomás 1998 óta tartozott az FC Barcelona családjához (előbb utánpótlás-, majd felnőtt játékosként), ezalatt 3-szor jutott fel a Bajnokok Ligája csúcsára (2005-ben, 2011-ben és 2015-ben). Az első két győzelem alkalmával Nagy László is a csapattársa volt még. Emellett 11-szeres spanyol bajnok és kilencszerese kupagyőztes. 2003-ban a katalánok EHF-kupa-győzelmében vett részt.

Hazai fronton is sikert sikerre halmozott csapatával, 11-szeres bajnok, kilencszeres kupagyőztes és 12-szeres szuperkupa-győztes.

A spanyol válogatottal 2013-ban világbajnok volt, a 2008-as olimpián bronzérmes, ezek Eb-ken egy ezüstérmet (2016) és egy bronzérmet (2014) nyert.

A sajtótájékoztatón elárulta, a döntés már hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott benne, csak a bejelentéssel várt a mai napig. A családja és a jövője érdekében hozta meg ezt a döntést, mert ha tovább folytatná a játékot, az olyan életminőség-romlással járhatna, hogy lehet a jövőben a gyermekeivel sem tudna már kirándulni.

Forrás: sport.es