Haaland árnyékéban Sancho fél évszázados rekordot döntött • SportTV

Haaland árnyékéban Sancho fél évszázados rekordot döntött

2020. 02. 03. 17:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Jadon Sancho még 19 évesen megszerezte a 25. gólját a német élvonalban, amivel több mint fél évszázados Bundesliga-csúcsot javított meg.

Jadon Sanchónál közelebbről most senki sem tapasztalhatja meg, milyen az, amikor van egy „eszement” csapattárs, aki 19 évesen pályafutása első három Bundesliga-mérkőzésén hét gólt szerez, ebből ötöt csereként. Így aztán olykor hiába dőlnek meg 52 éves Bundesliga-rekordok, az Erling Haaland-mánia képes mindent felülírni.

Leszámítva a mostani pár sort, mert mi csak azért is megemlékezünk Sanchóról, aki még a 20. születésnapja előtt megszerezte a 25. gólját a német élvonalban, és ezzel átadta a múltnak Horst Köppel, valamint Kai Havertz 24 találatos csúcsát. Az 1972-ben Európa-bajnoki címet szerző Köppel tinédzserként 24 gólt termelt, a produkcióját bő öt évtizeddel később a Leverkusen csodagyereke (középpályásként!) lemásolta, felülmúlnia viszont neki sem sikerült. Jadon Sancho viszont az Union Berlin elleni összecsapáson megtette, immár ő vezeti a tinik örök-góllövőlistáját a Bundesligában, és a március 25-i 20. születésnapjáig tovább javíthatja a csúcsát.

Folytatódik a Haaland-korszak Dortmundban

Egyelőre nehéz szavakat találni a Dortmund és új szerzeménye, Erling Haaland tavaszi teljesítményére. A BVB háromból hármat nyert 15-4-es gólkülönbség mellett 2020-ban, a norvég csodatini pedig hetet vállalt magára az össztermésből.

Posted by Sport TV on Sunday, February 2, 2020

Sancho amúgy is parádézik, az előző kilenc Bundesliga-mérkőzésén 16 pontot szerzett a kanadai táblázaton, köszönhetően a 9 góljának és a 7 gólpasszának (utóbbiakban a kiharcolt tizenegyesek is benne foglaltatnak). Összességében meg 13 gólpassznál tart, amivel vezeti a Bundesliga vonatkozó rangsorát, úgy, hogy rajta kívül csak Thomas Müller (12) jutott tíz fölé. A kanadai táblázaton pedig 25 ponttal a harmadik, mindössze Timo Werner (27) és Robet Lewandowski (26) előzi meg. És akkor még nem is számoltuk az „utolsó előtti passzokat”, hiszen a gólpasszt megelőző átadások közül nyolc is köthető a nevéhez, ezzel Joshua Kimmich (9) mögött a második.

A Borussia angol légiósa a gólját a helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryantnek ajánlotta, ujjaival 24-est formált, midőn a kapuba talált. A közösségi médiában #mambamentality hashtaggal is ellátta az üzenetét, és jelezte, az NBA-legenda alapelveit (becsvágy, nagy tisztelet, folyamatosan a tökéletességre törekvés) ő is a magáénak érzi.

A Sport1-en 18 órától élőben jelentkezünk a Germánia című német futballmagazinnal.

Addig is, szavazzatok a 20. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 20. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Christopher Nkunku (RB Leipzig) a Mönchengladbach ellen

0%

Alassane Pléa (Mönchengladbach) az RB Leipzig ellen

0%

Thiago (Bayern München) a Mainz ellen

0%