A Barcát üldözi a Szeged és a Veszprém • SportTV

A Barcát üldözi a Szeged és a Veszprém

2020. 02. 05. 12:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A THW Kiel–Vardar Szkopje mérkőzéssel szerdán elkezdődik a 2020-as év is a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Ennek alkalmából az EHF elkészítette a legújabb erősorrendjét, amiben a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is a legjobb öt között szerepel.

1. Barcelona
A nyitó körben a Szegedtől elszenvedett vereség óta a Barcelona remek formába lendült, zsinórban kilenc meccset nyert, benne egy párizsi csodás derbivel. A keretben négy újdonsült Európa-bajnok szerepel, akik közül a kapus Gonzalo Perez de Vargas különösen jó eb-t futott. És ha Luka Cindric is teljesen egészséges lesz, simán benne van egy nyolcaddöntős „szabadnap”.

2. THW Kiel
A másik csoport első helyezettje, amely inkább a pozíciójának, mint a 2019-es év végén elért eredményeinek (vereség a Portótól, iksz a Zaporizzsja ellen) köszönheti az itteni második helyét. A Kiel számára a leginkább biztató, hogy Domagoj Duvnjak ragyogó formában játszott a kontinenstornán és a múlt hét végi, Hannover elleni bajnoki azt mutatta, ezt sikerült konzerválnia.

3. MOL-Pick Szeged
Az EHF szerint az idei év meghozhatja az áttörést a Szeged számára, és a csapat eljuthat a kölni Final Fourra. A csapatnak mindössze egy veresége van, az is Párizsban, a PSG ellen. Két régi-új Európa-bajnok, Joan Canellas, valamint Jorge Maqueda szerepel a keretében, de Mikler Roland, Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Dean Bombac Eb-jére sem lehet panasz.

4. PSG
A PSG jelenleg csak a harmadik az A-csoportban, elsősorban a Barcelonától elszenvedett két veresége miatt. Igaz, a franciákat csak a Barca tudta eddig megverni a 2019–2020-as szezonban… Sander Sagosen Eb-je álomszerű volt, nem úgy a Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Nedim Remili trióé.

5. Telekom Veszprém
Talán a legrosszabbkor jött a téli szünet a Veszprém számára, amely sorozatban aratott négy győzelemmel búcsúzott a 2019-es BL-évtől. David Davis csapatára kemény tesztek várnak még a csoportkörben, hiszen Portóba, Kielbe és Zaporizzsjába is el kell utaznia. Ugyanakkor az újabb Final Four-szereplésre jó esély mutatkozik.

A további sorrend: 6. Kielce, 7. FC Porto, 8. Montpellier, 9. Dinamo Bucuresti, 10. Bidasoa

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényét.