Megvolt az első Giannis-Zion csata az NBA-ben • SportTV

Megvolt az első Giannis-Zion csata az NBA-ben

2020. 02. 05. 21:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Tegnap összecsapott egymással a Milwaukee és a New Orleans Pelicans, azaz az NBA MVP-je, Giannis Antetokounmpo és a szuperújonc Zion Williamson. Érdekes csemegének ígérkezett a meccs, és az is volt.

Zion támad Giannis ellen. (Fotó: @Jim_Eichenhofer / twitter)

New Orleansban játszott tegnap este a ligaelső Milwaukee Bucks. Ez azért is nagy dolog, mert így megnézhettük, mire megy a hetedik NBA-meccsét játszó Zion Williamson a liga legjobbja, Giannis Antetokounmpóval szemben.

A meccset a Bucks nyerte 120-108-ra, ezzel a nyolcadik csapat lett az NBA történetében, amelyik legalább 43 győzelmet ért el a szezon első 50 meccsén.

No de térjünk át az MVP-nkre és a liga következő sztárjára, mert természetesen minden szem őket figyelte. Konkrétan készült egy válogatás arról, milyen összecsapásaik voltak:

Szóval volt itt minden, mint a búcsúban.

  • Egy finom pöci Ziontól, miközben kizárja Giannist.
  • Giannis és védhetetlen eurostep Ziont megverve.
  • Giannis blokkolja Ziont.
  • Giannis horogdobása, miután kisarkazta Ziont.
  • Zion kiizmozza Giannis kezéből a labdát. valahogy úgy, ahogyan még nyáron Kevin Knox kezéből tette. Bár ezt befújták faultnak.

Ha pedig a számokat nézzük, még egyértelműbb, hogy az első Giannis-Zion párharcot a Görög Szörny nyerte. 34 ponttal, 17 lepattanóval és hat gólpasszal zárt. Az NBA történetének 10. játékosa, aki egy szezonban legalább 10 darab 30-15-5-ös meccset játszik. És hol van még a szezon vége?

Azért Zionra sem lehetett panasz. Az előző Houston elleni meccsen ő lett az NBA történetének harmadik játékosa, aki karrierje első hat mérkőzésén legalább két 20-10-es meccset hozott össze. Ez most nem jött össze, de a 20-7-5-ös produkció megsüvegelendő. Meg azért a szép alley-oopokat is szeretjük.

Giannist és a Milwaukee Buckst a héten még kétszer lehet majd látni. Csütörtökről péntekre virradóra a Philadelphia 76ers, szombaton az Orlando Magic ellen. Utóbbin áruljuk el, ki nyerte a hónap játékosával kapcsolatos játékunkat.