„Veteránrangadó” Montpellier-ben • SportTV

„Veteránrangadó” Montpellier-ben

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 06. 05:10    
Olvasási idő: 2 perc

Két nyolcaddöntővel folytatjuk közvetítéseinket az Open Sud de France ATP 250-es viadalról. A második párban sorra kerülő mérkőzést akár egy évtizeddel ezelőtt is megrendezhették volna…

David Goffinnek egy különleges ifjű tehetséget kellene legyőznie a negyeddöntőbe jutáshoz (Fotó: Getty Images)

Elsőként egy különlegesnek ígérkező mérkőzéssel jelentkezünk egy extravagáns ifjú titán és egy sokra hivatott, de az igazán nagy versenyeken rendre csődöt mondó, magát ki nem futó játékos összecsapásával. Előbbi a minden pillanatban váratlan megoldással előálló, a tét félelmét nem ismerő 22 esztendős kazah teniszező, Alekszandr Bublik (a világranglistán 54.), utóbbi a világranglistán először 2017-ben top 10-es. azóta sérülések miatt a 30. helyig visszaeső, de most újra éppen 10. belga David Goffin, a verseny 4. kiemeltje.
Bublik szinte minden szerváját teljes sebességgel üti meg, van, amikor alulról adogat, a kelleténél sokkal többször él az ejtés fegyverével, szóval nem játszik unalmas, sablonos teniszt. Goffin meg maga a tökéletes fegyelem megtestesítője, mindent mindig úgy csinál, ahogy a tenisz nagykönyvben meg van írva. A kazah fiatalember végletekig kiélezett, háromszettes, a döntő játszmában rövidítéssel végződő meccsen jutott tovább a svájci Henri Laaksonen ellen, Goffinnek nem kellett az első fordulóban játszania. Ez lesz kettejük első mérkőzése, amely a stílusok teljes ellentétessége folytán érdekes találkozót ígér.

A második összecsapás egy 38 és egy 33 esztendős fiatalember csatája. Előbbi a spanyol Feliciano López, (vlr.: 55.), aki 936. ATP Tour-meccsét játssza (488-447 a győzelem-vereség  mérlege). Ellenfele hazai játékos, Richard Gasquet, aki most csak az 58. a világrangsorban, de karriercsúcsaként 7. is volt, igaz, nagyon régen, még 2007-ben. A két versenyző kora és hosszú ATP-szereplése folytán már 7-szer összecsapott korábban, a mérleg meglehetősen egyoldalú, Gasquet 6-szor nyert, a spanyol mindössze egyszer. Azt az egyet az utolsó előtti összecsapásukon nyerte López 2014-ben, majd három évre rá, 2017-ben ismét Gasquet volt a jobb. Itt a montpellier-i versenyen –  amelyet  Gasquet háromszor is megnyert, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban – az első körben a spanyol   sima két szettben verte meg az idén már Aucklandben tornát nyerő francia Humbert-t, míg Gasquet régi honfi- és harcostársánál, Gilles Simonnál bizonyult jobbnak két 6–4s-es játszmával.

ATP 500-AS TENISZTORNA, Montpellier. Sport2  14:00  a 2. forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)