LeBron James a legszebben idézte meg Kobe Bryantet • SportTV

LeBron James a legszebben idézte meg Kobe Bryantet

2020. 02. 08. 12:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Még csütörtökön történt, hogy LeBron James zsákolt egy csodálatosat. Az első pillanatban fel sem fogtam, mi történt, és miért van ennek ilyen nagy jelentősége.

Még mindig szárnyal a király. (Fotó: @nba / twitter)

LeBron James a 17. NBA szezonját játssza, decemberben ünnepelte 35. születésnapját, és január 25-e óta az NBA történetének 3. legjobb pontszerzője. Azt a Kobe Bryantet előzte meg, aki épp másnap, január 26-án életét vesztette helikopter-balesetben. Csütörtökön a Los Angeles Lakers a Houston Rockets ellen játszott a Staples Centerben, és LeBron James zsákolt egy gyönyörűt.

35 éves, eszem megáll, ennyit tudtam gondolni. Aztán kikerült a netre Andrew D. Bernstein fotója a zsákról. Persze, a szög jó, a beállítás tökéletes, de akkor is ugrott „az öreg” egy kicsit.

Ezt én letudtam ennyivel, hogy a King Freak még mindig őrület. Aztán tegnap még nagyobb jelentősége lett számomra, sok Lakers-szurkoló, és igazából minden kosárlabda-rajongó-számára. Összevágták egy 19 évvel ezelőtti, pontosan ugyanilyen szituációval, és összeállt a kép:

„19 év különbséggel, ugyanaz a csarnok, ugyanaz a gyűrű, ugyanaz a mozdulat.”

Azt hiszem, ennél szebben nem is idézhette volna meg LeBron James Kobe Bryant szellemét a Staples Centerben. Kobe Bryant 2001. november 18-án mutatta be ezt az ikonikus zsákolsát a Sacramento Kings ellen. Ez minden, a pályafutását összefoglaló videóban szerepel. Kicsit más volt a csarnok designja, de egyértelmű a hasonlóság.