Közép-Európa–Dél-Amerika „páros viadal” • SportTV

Közép-Európa–Dél-Amerika „páros viadal”

2020. 02. 08. 21:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Két földrajzi régió képviselői jutottak el a córdobai ATP 20-es tenisztorna elődöntőjébe. A két közép-európai fiatalember a két dél-amerikai játékossal meccsel, így alakult a verseny a sorsolási ágak mentén…

Az első találkozót a szlovák Andrej Martin (a világranglistán 100.) játssza a chile Christian Garin ellen. Tulajdonképpen a 30 éves szlovák versenyző az „idegen test” az elődöntőben, a másik három játákos az első négy kiemelt között szerepelt. Martin az első körben a hazai Federico Coriát két, a következő körben a spanyol Tabernert három, majd a negyeddöntőben a 2. kiemelt argentin Pellát búcsúztató farncia Moutetet ismét két játszmában múlta felül. Ellenfele, Garin (vlr.: 31.)  első meccsére sajnos jól emlékszünk, mert kiemeltként  második fordulóban kezdve Balázs Atit verte meg fölényesen 6:3, 6:0-ra. A negyeddöntőben aztán két, ellentétesen végződő tie-break után a döntő szettben szinte lelőtte a pályáról az uruguayi Cuevast. A két játékos hivatalos tour-meccset nem játszott, de egy-eg alkalommé már megverték egymást challengerversenyen.

A másik ágon a hazaiak nagymenője, a termetre kicsi, játéktudásra annál nagyobb első kiemelt Diego Schwartzman (vlr.: 14.) mérkőzik meg az újvidéki születésű és illetőségű, negyedik kiemelt Györe Lászlóval (vlr.: 39.). Nekik már van hivatalos összecsapásuk a touron, tavaly a cincinnati mesterversenyen Schwartzman egy rövidített és egy sima szettben legyőzte Lacit. Itt a tornán az argentin két spanyol, Jaume Munar és Albert Ramos Vinolas ellen szettet sem vesztett, Györe  a szintén spanyol Pedro González ellen szintén nem vesztett játszmát, annál  jobban megszenvedett a címvédő  Juan Ignacio Lónderóval, akit két tie-breakes, döntő szettes meccsen 2 óra 42 perces drámai küzdelemben sikerült kivernie. Amúgy a szerbiai fiúnak is fekszik Dél-Amerika, eddigi egyetlen tornasikerét a tavalyi riói 500-ason szerezte meg. 

ATP 250-ES TENISZTORNA, Córdoba. Sport2  23:00  az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)