Steven Adams Shaquille O’Neal nyomdokaiban • SportTV

Steven Adams Shaquille O’Neal nyomdokaiban

2020. 02. 14. 10:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams nem viccelte el élete első NBA-hárompontosát. Utoljára Shaquille O’Neal dobott ekkora bravúrtriplát első (és ő mondjuk utolsó) trojkaként a ligában.

A triplakirály. (Fotó: Getty Images)

Steven Adams, az Oklahoma City Thunder centere hetedik idényét játssza az NBA-ben. A rájátszásokat is számolva tegnapig 11-szer próbálkozott a hárompontos-vonalon túlról. Egyszer sem talált be. Aztán jött tegnap a New Orleans Pelicans elleni meccs első félidejének utolsó másodperce, és Adams elengedett egy Hail Mary-t a saját térfeléről:

Laza csukló, finom mozdulat, elegáns megmozdulás. Ha ezt így tudja, a tripladobón lenne a helye 😊

Ez is kellett hozzá, hogy a meccset megnyerje a Thunder 123-118-ra. Hiába dobott Zion Williamson karriercsúcsot jelentő 32 pontot.

Shaquille O’Neal is hasonlóan kezdte (bár ő így is fejezte be):

Amint megláttam ezt a jelenetet, azonnal Shaquille O’Neal jutott eszembe, aki egész karrierjében arról volt híres, hogy hatalmasakat zsákolt, és hogy nem tudott büntetőt dobni. Hármast meg főleg nem… 19 szezon alatt 22 hárompontoskísérlete volt, és egyetlenegyszer betalált. De az a hármas sem volt kicsi. Valahogy beleégett az agyamba, és gondolom sok más szurkoló agyába az a jelenet, amikor 1996-ban a Milwauke Bucks ellen ezt csinálta:

Azért jár extra pacsi a videó feltöltőjének, mert hozzánk Magyarországra is a DSF hozta el vélhetően ezt a meccset.

Az NBA tegnapi játéknapjának másik meccsén a Boston Celtics fogadta a Los Angeles Clipperst, és nagyon, de tényleg nagyon megéri megnézni azt a meccset. A Sport2-n 16 órától, a Sport1-en pedig 23:45-től meg lehet majd nézni.