2016 óta 1041 napot volt sérült - hosszabbított vele a Gladbach • SportTV

2016 óta 1041 napot volt sérült – hosszabbított vele a Gladbach

2020. 02. 15. 16:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A Mönchengladbach olyan játékosával hosszabbított szerződést, aki 2016 óta erősíti, de sérülései miatt még egyszer sem léphetett pályára az első csapatban. Van helye a romantikának, az emberségnek is a futballban!

Néha nem baj, ha a pénzalapon dübögő futballvilágban emberi döntésről is beszámolhatunk. A Mönchengladbach Valentin-napon bejelentette francia játékosa, a még mindig csak 21 éves Mamadou Doucoure szerződés-hosszabbítását. Doucouré eredeti megállapodása 2021 nyarán járt volna le, alapvetően tehát semmi különös sincs abban, hogy már most megtoldották a kontraktust a felek. Csakhogy a transfermarkt.de szerint a 2015-ben a francia U17-es válogatottal Európa-bajnoki címet nyerő védő eddig 1041 napot hagyott ki sérülések miatt.

A PSG U19-es csapatában játszott utolsó meccsén szenvedett először izomszakadást, azóta tart a kálváriája, amelybe többek között négy combizomszakadás is „belefért”. Tétmeccs meg 2016 nyara óta összesen tíz, mind a Gladbach Regionalligában szereplő U23-as együttesében. Ráadásul a fiatalember korán elkerült otthonról, így az is csoda, hogy szinte változatlan elánnal neki tudott állni a rehabilitációnak. A csapat nagyon megbecsülte emiatt, így amikor januárban a téli felkészülés során gólt szerzett, úgy ünnepelték, mintha a Bayern Münchennek lőtt volna győztes gólt.

Most nagyon óvatosan építgetik (igaz, a télen egy kisebb izomprobléma újfent a frászt hozta mindenkire), és igyekeznek olyan gesztusokkal is segíteni neki, mint a mostani hosszabbítás. „Számítunk rá, és hiszünk a nagy tehetségében. A jövőben fontos játékosunk lehet, sőt, lesz is. Védőként számítunk rá, és hagyjuk, hadd épüljön fel teljes nyugalomban” – jelentette ki Max Eberl sportigazgató. „Ha majd lejátssza az első tétmeccsét nálunk, az biztosan nagyon érzelmes pillanat lesz” – tette hozzá Marco Rose sportigazgató.

A Sport2-n 18:30-kor élőben közvetítjük a Düsseldorf-Mönchengladbach Bundesliga-mérkőzést.