A csodagyerektől a közgazdász benzinkutason át a lengyel gólgyárig • SportTV

A csodagyerektől a közgazdász benzinkutason át a lengyel gólgyárig

2020. 02. 17. 17:38    
Olvasási idő: 2 perc

A témák miatt feszes menetrendű Germániából a lenti statisztikák alighanem kimaradnak, mi viszont nem hagyjuk, hogy feledésbe merüljenek!

1
A dortmund csodagyereke, Erling Haaland első alkalommal szerzett gólt jobb lábbal a Bundesligában, ezt a Frankfurt bánta.

2
A Wolfsburg az egymást követő második idegenbeli bajnokiját nyerte meg, az Oliver Glasner-érában ez először történt meg a csapattal.

3
Wout Weghorst már a harmadik mesterhármasát jegyezte a Wolfsburg mezében, ő az első, aki ezt megtette az autógyári gárdában. Weghorstnak ráadásul anyagi okokból nem is lenne muszáj futballoznia, hiszen neki közgazdászdiplomája, édesapjának pedig 130 learakatból álló benzinkút-birodalma van.

5
A fentebb már említett Haaland öt gólt szerzett csereként, és bár csak a télen érkezett a Bundesligába, a padról indulva már most ő a leggólerősebb játékos, megelőzve Szargisz Adamjant és Ahmed Kutucut.

Újra a sárga úton a fekete-sárgák

Két elbukott tétmeccs után nyert újra a Dortmund, a recept meg a régi: rengeteg gólt kell rúgni és Haalandnak is illik beköszönnie.

Posted by Sport TV on Sunday, February 16, 2020

6
Serge Gnabry, a Bayern München támadója már hat gólt szerzett az 1. FC Köln ellen (mindössze öt fellépésen), a „kecskések” a kedvenc riválisai a német élvonalban.

7
Az augsburgi Philipp Max idénybeli 20. mérkőzésén már a hetedik gólját szerezte, ezt megelőzően pályafutása első 116 Bundesliga-mérkőzésén jutott el pontosan ugyanennyi találatig.

12
Ennyi pedig kellett a Bayern Münchennek, hogy 3–0-ra vezessen az 1. FC Köln otthonában. Legutóbb ilyen gyorsan 1973 januárjában, az Oberhausen ellen tett szert ekkora előnyre a bajor gárda, de az hazai pályán történt, idegenben most volt az „ősbemutató”.

18
Tizennyolcadik csapatként a Mainz is elkönyvelte az első döntetlenjét az idényben, köszönhetően a Schalke elleni 0–0-nak. A mostani vasárnapot megelőzően a Mainz legutóbb tavaly májusban remizett, akkor 3–3-ra végzett az RB Leipziggel.

21
Alexander Nouri, a Hertha BSC ideiglenes vezetőedzője 21 nyeretlen bajnoki utén ünnepelhetett ismét, ezt a Paderborn bánta. Nouri a katasztrofális szériát a Werder Bremen és az Ingolstadt trénereként hozta össze.

23
Robert Lewandowski 22 forduló után már 23 gólnál tart – az előző szezonban 22 a gólkirályi címhez is elég volt neki. 22 forduló után 22 gólt rajta kívül csak Gerd Müller tudott összehozni, legutóbb az 1972–73-as idényben.

A Bayern is gólgálát tartott

A Bayern München így vette vissza az első helyet az RB Leipzigtől a Bundesligában. Az 1. FC Köln bánta mindezt.

Posted by Sport TV on Monday, February 17, 2020

És most szavazzatok a 22. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 22. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Marius Bülter (Union Berlin) a Leverkusen ellen

0%

Christian Gentner (Union Berlin) a Leverkusen ellen

0%

Robert Lewandowski (Bayern München) az 1. FC Köln ellen

0%

A Sport1-en 19:30-tól élőben jövünk a Germánia című német futballmagazinnal.