Egy "állat" Ha-la-landot varázsolt Dortmundból • SportTV

Egy „állat” Ha-la-landot varázsolt Dortmundból

2020. 02. 20. 09:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Erling Haaland 2020-ban három sorozatban mutatkozott be a Borussia Dortmundban. Mindegyik debütáló meccsén legalább egy gólt szerzett, összességében meg hatot.

Erling Haaland „egy állat”. Nem mi mondjuk, hanem most éppen Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője, aki csapatával a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében megtapasztalhatta, mi lakozik a norvég csatárban. A 19 éves csatár duplájával a BVB 2–1-re nyert az „előfizetéses francia bajnok” ellen, egyúttal teljessé tett egy elképőesztő bemutatkozó sorozatot. Merthogy Haaland a 2019–2020-as idényben klubszinten négy különböző bemutatkozáson esett át – kivétel nélkül eszement módon.

Kezdte a Bajnokok Ligájával, ahol 2019. szeptember 17-én debütált, és mesterhármassal segítette 6-2-es győzelemhez a Salzburgot a Genk ellenében.

Majd a télen klubot és országot váltott, a Dortmund játékosa lett, amelyben január 18-án, az Augsburg ellen csereként mutatkozott be. 1-3-nál állt be, a vége 5-3 lett a Borussiának, úgy, hogy a norvég bepakolt egy mesterhármast.

Haaland berúgta a Bundesliga ajtaját

A Borussia Dortmund 1-3-ra állt Augsburgban, amikor Lucien Favre beküldtie téli sztárigazolását, Erling Haalandot. A többi már sporttörténelem és kötelező videós anyag!

Posted by Sport TV on Saturday, January 18, 2020

Az első Német Kupa-mérkőzését február 4-én játszotta a Werder Bremen ellen, és bár csapata 3-2-es vereséggel kiesett, ő meglőtte a maga kis gólját.

A PSG ellen pedig átesett a dortmundi BL-tűzkeresztségen, 2-1-es győzelemmel és a változatosság kedvéért 2 góllal.

És a Twitter (valamint a Kaliforniai álom című film) alapján tudjuk, mi lett Dortmundból: