Luka Doncic a magyar válogatott meccsét nézte • SportTV

Luka Doncic a magyar válogatott meccsét nézte

2020. 02. 21. 11:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy átlagos csütörtök reggeli edzés volt Dallasban. A Mavericks játékosai készülnek a következő, szombati, Orlando Magic elleni meccsre. Az egyik sarokban Luka Doncic meccset néz. Egy olyan meccset, amit történetesen Szombathelyen játszanak éppen.

Ez a kép nem most készült, de most sem örült Luka. (Fotó: Getty Images)

A magyar férfi-kosárlabda válogatott tegnap Szombathelyen Eb-selejtezőn 77-75-re legyőzte a címvédő szlovén csapatot. A hatalmas bravúr összefoglalóját itt lehet megnézni:

A FIBA selejtezősorozatain a szezon közben zajló meccseken nem tudnak pályára lépni NBA- és Euroliga-játékosok. A június-szeptember közötti időszakban állnak rendelkezésre a legeslegjobbak, ahogyan nálunk Hanga Ádám.

Így történhetett meg az, hogy a címvédő szlovénoknál nem játszott például Luka Doncic, aki Dallasban van klubjával, a Dallas Mavericks-szel. A meccs időpontjában Texasban délelőtt volt, a Mavericks épp edzeni készült, Luka is ott volt a komplexumban, de a többiektől eltérően ő nem vett részt a szokásos sztorizásokban, mert

a telefonján a Magyarország-Szlovénia meccset nézte.

Tweetelt is erről, és Insta sztoriban is megosztotta ezt követőivel:

A sztori nem tudjuk megosztani, ezért az utolsó Insta-bejegyzését szúrjuk be, és külön lefotóztuk a sztorit is:

View this post on Instagram

first one in the books!🙏✊ #allstar

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Szerencsére Doncic hiába szurkolt, mert a meccset Magyarország nyerte 77-75-re.

Nem ritka egyébként, hogy Doncic Európára figyel, többször is előfordult már, hogy egykori klubjával, a Real Madriddal, vagy korábbi csapattársaival kapcsolatban osztotta meg gondolatait a közösségi oldalain. De azért valahol jó tudni, hogy ezúttal például Váradi Benedek, Rosco Allen, Perl Zoltán vagy Benke Szilárd kosarait követte a meccs utolsó percében.

Szintén tegnap Trae Young, akivel örökre össze fogják hasonlítani a szlovént, karriercsúcsot jelentő 50 pontot dobott dobott a Miami Heat ellen, csak az utolsó negyedben 20 pontot:

A meccset a Hawks nyerte 129-125-re:

Aki pedig szeretne NBA-meccset nézni az All-Star-gála utáni első játéknapról, kapcsoljon 13:15-kor a Sport1-re, vagy 23 órakor a Sport2-re, ugyanis látható lesz a Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets meccs.