Gulácsi idénycsúcsával robog az RB Leipzig

2020. 02. 24. 16:45    
Olvasási idő: 2 perc

Gulácsi Péter az idény során először hozott le sorozatban három bajnokit kapott gól nélkül. Az RB Leipzig most a Schalkét ütötte ki 5–0-ra idegenben, a Bundesliga hivatalos oldala ennek alkalmából készített vele interjút.

Egy korai gól sohasem káros, tartja a mondás. A Londonból való kései hazatérést követően a Leipzig számára vajon különösen jó volt, hogy már az első percben vezetést szerzett?
Mindenképp! Aki a Schalkéhoz látogat, tudnia kell, miképp játszik a rivális. A Schalke az első pillanattól gázt ad, most is korán akart nyomás alá helyezni bennünket. Ilyenkor mindig segít az első percben szerzett gól. Különösen akkor, ha egy nehéz Bajnokok Ligája-mérkőzés után nem teljesen friss a csapat. Ennek dacára fizikálisan jól tartottuk magunkat, sőt, emocionálisan is, ami ezen a meccsen nagyon fontos volt. A végén a bennünk rejlő minőséget ki tudtuk adni magunkból és ki is tudtuk használni.

Kollégája, Alexander Nübel meglehetősen szerencsétlennek tűnt a korai gólnál.
Ő is tudja, hogy védenie kellett volna ezt a lövést. De ez minden kapussal megtörténik. Ilyen a posztunk. Azt hiszem, a Schalke veresége nem Alexander Nübelen múlt, hanem a mi képességeinken, illetve a második félidőben mutatott játékunkon. A korai vezetés mentálisan biztosan előnyt jelentett, de utána még 89 percet futballozni kellett. Teljesen megérdemelten nyertünk.

A második játékrészben szinte percente jöttek a lipcsei helyzetek. Visszatért a frissesség is?
A győzelem egyik kulcsa az volt, hogy a játékba beszálló srácok hihetetlenül sokat emeltek a játékunk színvonalán. Frissek voltak, a megfelelő mentalitással. A keretünk erőssége is mutatja, milyen csapatunk van. Ezek a srácok talán nem játszottak annyit, amennyit szerettek volna, viszont a megfelelő hozzáállással léptek pályára. Mindent megtettek a csapatért. Ezt az erősségünket a szezon végéig meg akarjuk tartani, mert ez még nagyon-nagyon eredményessé tehet bennnünket.

Apropó, eredményesség! Mióta a Leipzig elveszítette az első helyet a Bundesligában, láthatóan újra jobban megy a csapatnak. Jobban érzik magukat a Bayern üldözőjének a szerepében?
Azért a tabella tetején ugyanolyan jól érzem magam. Azt hiszem, nem ezen múlik. Természetesen akad ennek mentális oldala is. De az utóbbi időszakban visszataláltunk a saját játékunkhoz. Hátul újra stabilak vagyink, ami mindig is az eredményesség kulcsa. Keményen dolgoznak előttem a fiúk, de ez igaz az egész csapatra is. Remekül védekezünk, ezáltal több lehetőségünk is adódik a labdával, amit például a Schalke ellen a második félidőben nagyon jól kihasználtunk.

A fáradt Leipzig kalandja a Schalkéval

Az RB Leipzig kétórás késéssel indult haza a Tottenham elleni BL-meccsről, és Julian Nagelsmann vezetőedző szerint játékosai nem tudták igazán kipihenni magukat. Na de ha kipihenik magukat, mennyire tömik ki a Schalkét?

Posted by Sport TV on Saturday, February 22, 2020

A Lipcse a legutóbbi négy tétmeccsén nem kapott gólt. Mi teszi az ön által méltatott védelmet ennyire erőssé?
Kicsit változtattunk, és némiképp átalakított rendszerben játszunk, ami nagyon jót tesz nekünk. Két nagyon agresszív, előre védekező szélsőhátvédünk vannak, a három középső emberünk meg ragyogó munkát végez. Hozzájuk jön még a két hatosunk, aki meccsenként átlagosan 13 kilométert fut. Felfoghatatlan, hogy harcosságban és futómennyiségben meccsről meccsre mit hoznak!

Ez az alapja annak, hogy a csapat ismét célba veheti az első helyet?
Ez az egyik oka annak, hogy a közelmúltban még jobbak lettünk. A védekezés stabilitása nyit utat az eredményességhez. Ezt a Tottenham, de már a Bayern, most pedig a Schalke ellen is megmutattuk. Ha valaki idegenben sorozatban háromszor nem kap gólt, az tényleg nagyon jó mutató.

A Sport1-en 19:30-kor jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, amelyben Gulácsi Péter és az RB Leipzig teljesítményét is elemezzük.

Addig is, szavazzatok a 23. forduló legszebb góljára!

Tessék kérem szavazni a legszebb német gólra!

Megint itt vannak a legszebb Bundesliga-gólok, a linken lehet szavazni, hogy aztán Takács Rita és Mészáros Ábel eredményt hirdethessen a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában. De lesz itt még @GulPéter Gulácsi Official-értékelő, egy kis Lewandowski, Gerd Müller összevetés és ha már Haaland kifogyhatatlan a gólokból, mi sem bírunk kifogyni a norvég csodacsatárral kapcsolatos témákból! https://www.sport1tv.hu/sztori/90400/gulacsi-idenycsucsaval-robog-az-rb-leipzig/

Posted by Sport TV on Monday, February 24, 2020

Ki szerezte a 23. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Renato Steffen (Wolfsburg) a Mainz ellen

0%

Mark Uth (1. FC Köln) a Hertha ellen

0%

Timo Werner (RB Leipzig) a Schalke ellen

0%
Cookie beállítások