Tovább szárnyalnak-e a chilei fiatalok? • SportTV

Tovább szárnyalnak-e a chilei fiatalok?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 26. 09:34    
Olvasási idő: 2 perc

Nicolás Jarry és Cristian Garin neve már ismert a teniszkedvelők körében. Nyilván nem akkora sztárok, mint annak idején Marcelo Ríos volt, de hosszú idő után az ő megjelenésük mutatta meg, hogy Dél-Amerika leghosszabb országa azért képes újabb tehetségeket adni a sportágnak. Most a hazai rendezésű, santiagói 250-es tornán két 22 esztendős fiatal kezdi megmutatni, hogy folyamatos a „felhozatal” ügyes chilei teniszezőkből…

Marcelo Tomás Barríos Vera pályafutása első ATP-tornanegyeddöntőjéért lép a santiagóii Universidad Católica sportkomplexum teniszcentrumának centerpályájára (Fotó: Getty Images)

Újra teljes játéknapot adunk, délutántól éjjelig négy nyolcaddöntős találkozó kerül a Sport2 képernyőjére a chilei fővárosból. Délután 5 után néhány perccel egy uruguayi–argentin meccsel kezdünk, a tapasztalt, 4. kiemelt Pablo Cuevas (a világranglistán: 60.) a rosariói Renzo Olivóval (vlr.: 297.) csap össze. Korábban az ATP-touron kétszer mérkőztek, 2014-ben Bastadban a negyed-, 2016-ban Hamburgban az elődöntőben egyaránt Cuevas nyert, szettveszteség nélkül. Korábban selejtezőben és challenger tornán is játszottak négyszer is, abból is háromszor az uru volt a jobb, Olivo csupán 2013-ban Sao Paulóban tudott játszmát nyerni tőle, akkor viszont kettőt is, s azt a találkozójukat döntő szettben meg is nyerte ezáltal.

A második meccsen jön az első 22 éves szabad kártyás chilei, Marcelo Tomás Barríos Vera (vlr.: 300.), aki az első körben a spanyol Tabernert verte meg, 125 helynyi ranglistakülönbséget áthidalva. Most a feladat még nehezebb, a bolíviai Hugo Delien a verseny előtt 206 hellyel (!) volt előrébb, azaz a 94. volt. Ráadásul az első körben Marco Cecchionatót győzte le három szettben, akinek tavaly két ATP-versenygyőzelem is sikeredett!
A harmadik párban jön a másik 22 esztendős hazai wild cardos, Alejandro Tabilo (vlr.: 166.), aki a veterán olasz Lorenzit sima két játszmában győzte le kedden este (a mi időnk szerint éjszaka). Az ő ellenfele még rangosabb lesz, a viadal 2. kiemeltje, Casper Ruud (vlr.: 38.). A norvég éljátékos – egy évvel még a chileinél is fiatalabb egy évvel –; két hete megnyerte élete első ATP-versenyét Buenos Airesben a 250-es tornával, ám a múlt héten a riói 500-ason már az első körben kikapott az olasz Magertől.

A záró, éjjel fél 1-es mérkőzést a 7. kiemelt argentin Federico Delbonis (vlr.: 85.) játssza az éppen a top 100-ba utolsóként beférő olasz Salvatore Carusóval. Ők a touron egyszer sem játszottak, ám selejtezőkön és challenger versenyeken már háromszor is megmérkőztek. 2015-ban a marokkói Mohammediában, 2018-ban az olaszországi Biellában és idén az adelaide-i selejtező második körében egyaránt Delbonis győzött, szettveszteség nélkül, a legutóbbin viszont csak két rövidített játszmában.

ATP 250-es torna, Santiago de Chile. Sport1 17:00 és 0:30 a második forduló (nyolcaddöntő) mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)