Még James a Király: LeBron-Zion: 1-0

2020. 02. 26. 09:47    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA tegnapi játéknapján megtörtént az első LeBron James - Zion Williamson párharc. James megmutatta ki a király, de Zion sem vallott szégyent.

LeBron megmutatta Zionnak. (Fotó: twitter / @Lakers)

Lehet, hogy a szakértők szerint már nem LeBron James az NBA legjobb játékosa, hanem Giannis Antetokounmpo, de hogy a legnépszerűbb és leginkább meghatározó még mindig ő, az biztos. Vagy ahogyan Ric Flair pankrátorlegenda üvöltötte a mikrofonba tegnap este a Staples Centerben a Pelicans elleni meccs előtt: „Los Angeles, a világ jelenlegi legnagyobb sportolójának, LeBron Jamesnek az otthona…”

Az NBA szépreményű újonca, Zion Williamson sérülése után pazarul játszik, és először lépett pályára LeBron James ellen. Természetesen sokan várták ezt az összecsapást. Zion jó volt, 13 pontot dobott a második negyedben, és összesen 29-cel zárt, bár tőle szokatlan módon csak 44,4 százalékos mezőnymutatóval. Belefért viszont pár szemkápráztató zsákolás, amit azért a Los Angeles-i publikum is megtapsolt. Azonban nem ő volt csapata legjobb pontszerője, azt meghagyta egykori Lakerses kollégájának, Brandon Ingramnek, aki 34 pontig jutott.  Ez azonban tegnap kevésnek bizonyult, a 35 éves LeBron James megmutatta, hogy még mindig ő az alfahím ezen a meccsen, és szezoncsúcsot jelentő 40 pontot tett be a közösbe 8 lepattanó és 6 gólpassz mellett.

Zionnak ez volt a második meccse a szezonban, amikor nem érte el az 50 százalékos mezőnymutatót. Na, ki találja ki, hogy ki volt az ellenfél a másik meccsen? Naná, hogy Giannis és a Bucks. Williamson nincs még 20 éves, és szerintünk még mindig nem százszázalékos, természetes, hogy a legjobbak ellen még ő is izgul kicsit. De minél többet látjuk, annál jobb belegondolni, mit várhatunk majd tőle a jövőben…

Zion a meccs után így nyilatkozott: „Remek élmény volt, ő egy fantasztikus játékos, amit elért, magáért beszél. Kijött a pályára, és azt tette, amit tennie kellett, győzelemhez segítette a csapatát.”

Egyébként is volt pikantériája a meccsnek, hiszen a Pelicans keretének fontos láncszemei a Lakerstől érkeztek nyáron (Ingram, Ball, Hart), amikor Anthony Davisért cserélték el őket. Természetesen őket, no és Davist is fűtheti a bizonyítási vágy egykori csapataik ellen.

Mindeközben:

Torontóban eközben a keleti konferencia két éllovasa, a Bucks és a Raptors találkozott. A Bucks a második félidőben eléggé lesímázta a meccset, és végül 108-97-re nyert. Az 50. győzelmét szerző Bucks vezére, Giannis nem titkolta, hogy hajtja őket ilyenkor az előző rájátszásban elszenvedettkudarc.

Keleten a Bucks vezet 50-8-as győzelmi mutatóval a Raptors (42-16) és a Celtics (40-17) előtt.

Nyugaton a Lakers a 44-12-vel álló Lakers ötmeccses előnyben van a 40-18-as Nuggets-szel szemben. A 25-33-mal álló Pelicans azért küzd, hogy utolérje a nyolcadik helyen álló Memphis Grizzliest (28-29), de a szinte azonos eredménnyel álló Portland, San Antonio, Sacramento és Phoenix is hasonló terveket szövöget. Annak örülhetnek  a Mexikói-öböl partján, hogy mióta Zion is játszik, 7-6 a csapat mérlege, tehát javuló tendenciát mutat.

Cookie beállítások