MVG Dublinban a helyi hős ellen javítana • SportTV

MVG Dublinban a helyi hős ellen javítana

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 27. 10:48    
Olvasási idő: 2 perc

A Premier League negyedik napján az ötször, sorozatban ebből az elmúlt négy alkalommal győztes Michael van Gerwen a „challenger”, azaz a helyi egyestés résztvevő Willie O’Connor ellen térhet vissza a győzelem útjára. A játéknapon lesz még érdekes párosítás, nem is egy: a meglepetés-listavezető Glen Durrant az egyik vb-elődöntőssel meccsel, a legutóbbi vb másik elődöntőjének „visszavágóját” is lejátsszák, és lesz újabb világbajnokcsata is, a 2018-as és a 2020-as vb-győztes között.

Willie O'Connor saját véleménye szerint esélytelenül, ám 9000 drukker támogatásával száll harcba a világelső, PL-védő MVG-vel Dublinban (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Michael van Gerwen ritka PL-vereségeinek egyikét szenvedte el a múlt héten Cardiffban (Aspinall, 5–7), természetes, hogy azonnal javítani akar. Nem lesz azonban könnyű dolga, a 9000-es szurkolósereg nagy része nyilván ellenfelét, Willie O’Connort támogatja majd, aki Steve Lennon társaságában tavaly egészen a döntőig jutott a csapat-világbajnokságon (World Cup of Darts), Írországot képviselve.

„Természetesen mindig csalódással jár egy vereség, különösen a Premier League-ben, de azonnal vissza kell lépni a jó útra. Az évek során bizonyítottam már, hogy gyorsan tudok javítani, majd meglátjuk, mi történik csütörtökön.  A Premier League-ben sosem számíthatsz arra, hogy minden meccsedet megnyered, hiszen a világ legjobbjaival játszol. Szeretek Dublinban versenyezni, a közönség mindig biztatja a legjobb játékosokat, de most nyilván William mellett lesznek. Biztos, hogy ő kész lesz a küzdelemre, tudom, nekem még sokat kell dolgoznom a sikerért” – nyilatkozta a világelső MVG.
O’Connor a negyedik „kihívó” lesz az idényben, előtte Henderson és Jonny Clayton nagyon kikapott, Fallon Sherrock viszont remizni tudott Durranttal. Nyertes challenger tehát még nem volt, nagy szenzáció lenne, ha ez az ír dartsosnak sikerülne elsőként a sorozatban. Ő egyébként tavaly nyerte meg első PDC-ranglistaversenyét, először jutott tévés viadalon a negyeddöntőig. „Nem igazán gondoltam a meghívásra, hogy a PL-ben játsszam. Titokban azért egy kicsit reménykedtem benne, de nagyon jó volt megkapni a hivatalos felkérőt. Egy álmom válik valóra, végre eljött az a nap, amikor hazai közönség előtt játszhatok a világ legjobbjával. Határozottan én vagyok az esélytelenebb, de azért megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Néha azért borulhat a papírforma, miért ne lehetne éppen most?” – mondta O’Connor.

A veretlen-nyeretlen Gerwyn Price nyilván az előzőt megtartaná, az utóbbit nem Dublinban. De ahhoz ismét meg kellene vernie a PL-ben az aktuális világbajnokot, Peter Wrightot (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Gerwyn Price és Peter Wright az emlékezetes vb-elődöntő után újra találkozik egymással. Mi több, már másodszor, hiszen a múlt heti Players Championship egyik viadalán ők játszották a döntőt Wiganben, és a skót ismét meg tudta verni a walesi klasszist. Kettejük örökmérlege is Snakebite felé billen, ugyanakkor a PL-ben eddigi három Premier League-meccsükből kettőt a Jegesember nyert meg, egy pedig remire végződött. Összecsapásuk tétjét fokozza, hogy mindketten tagjai az 3 pontosak ötversenyzős csoportjának a PL-ben, amelynek részesei között csak a legkülönbség differenciál: a +4-gyel álló Aspinall playoff-helyes, azaz a 4., Gary Anderson -1-gyel viszont csupán az utolsó előtti!

Ki hitte volna, hogy három kör után a veretlen újonc Glen Durrant vezeti majd a Premier League táblázatát? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Különleges lehet még a jelenlegi tabellaéllovas, Glen Durrant találkozója is Nathan Aspinall-lal. Eddigi két csatájukat ugyanis a háromszoros BDO-világbajnok nyerte meg, a kétszeres PDC-vb-elődöntősnek még nem sikerült legyőznie 21 esztendővel idősebb ellenfelét. Amúgy Durrant a mezőny egyik veretlenje, Price a másik, aki viszont nemcsak vereség, de győzelem nélkül is áll, lévén hogy mindhárom mérkőzésén ikszelt aktuális ellenfelével.

PDC-világbajnokok csatáznak még a Cross–Anderson összecsapáson, Gary egyelőre gyengécskén szerepel, 3 ponttal az utolsó előtti a táblázaton, de messze még az áprilisi „ítélet éjszakája”. Az ötödik párosításban pedig Daryl Gurney első pontjának cardiffi megszerzése után újabbakat szeretne a tavalyelőtti döntős Michael Smith ellen összehozni.

Kapcsolódó

A 2020-as PL negyedik versenynapjának mérkőzései

Glen DURRANT /ENG–Nathan Aspinall /ENG
Örökmérleg:
2 mérkőzés, 2 Durrant-győzelem. A Premier League-ben:  –. Legutóbbi mérkőzés: Durrant–Aspinall 5–0,  Grand Slam of Darts, csoport a 32 között, 2019. 11. 11.
Rob CROSS /ENG–Gary ANDERSON /SCO
Örökmérleg:
 9 mérkőzés, 1 Cross-győzelem, 8 Anderson-siker. A PL-ben: 2–1–0–1. Lm.:  Anderson–Cross  6–2, Players Championship seéejtező, Barnsley, nyolcaddöntő, 2020. 2. 8.
Daryl GURNEY /NIR–Michael SMITH /ENG
Örökmérleg:
14 mérkőzés, 5 Gurney-győzelem, 1 döntetlen, 8 Smith-siker. A PL-ben: 4–2–1–1. Lm.: Smith–Gurney 10–7, Grand Slam of Darts, nyolcaddöntő, 2019. 11. 13.
William O’CONNOR /IRL–Michael VAN GERWEN /NED
Örökmérleg:
13 mérkőzés, 3 O’Connor-győzelem, 10 Van Gerwen-siker. A PL-ben: –. Lm.: Van Gerwen–O’Connor 6–2,  PDC Dutch Darts Masters, a 16-ba jutásért, 2019. 5. 15.
Gerwyn PRICE /WAL–Peter WRIGHT /SCO
Örökmérleg:
21 mérkőzés, 5 Price-győzelem, 1 döntetlen, 15 Wright-siker. A PL-ben:  3–2–1–0 .  Lm.: Wright–Price 8–6. Players Championship selejtező, Wigan, döntő, 2020. 2. 22.

DARTS PREMIER LEAGUE. Sport2 20:00 a 4. nap mérkőzései, Dublin (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)