Kézi férfi BL-csoportbúcsú idegenből • SportTV

Kézi férfi BL-csoportbúcsú idegenből

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 29. 13:14    
Olvasási idő: 3 perc

Két férficsapatunk is az első napon búcsúzik a BL-csoportkörtől a hónapváltó záró fordulóban. Az A-csoportban a Szeged nagy valószínűséggel a harmadik, a B-ben a Veszprém biztosan a 2. helyen végez, így a nyolcaddöntőben mindenképpen elkerülik egymást. A két férfimeccs előtt egy kis bemelegítésül azért közvetítünk egy női BL-találkozót is a győriek középdöntő csoportjából.

Ramus Lauge-Schmidt nehéz meccsre számít Ukrajnában (Fotó: MTI)

BREST-BRETAGNE–KRIM LJUBLJANA

A brestiek 10 meccses veretlen sorozatának a címvédő Győri Audi ETO vetett véget a múlt heti bresti 29–28-as győzelmével.  A franciák ezzel együtt mindenképpen a második helyen maradnak 2. csoportban, ha nem kapnak ki a szlovén bajnoktól. A Krim ugyanakkor még halvány reményeket táplálhat a negyeddöntőre, de ahhoz győznie kell, a román bajnok Ramnicu Valceának pedig nem szabadna nyernie otthon a svéd Sävehof ellen. A korábbi Krim-átlövő Ana Gros mostanság Brest-színekben ontja a gólokat, a jelen BL-kiírás góllövőlistáján a második, 65 találattal. A francia együttes a héten jelentette be, hogy két évre szerződtette a montenegrói válogatott átlövőjét, Djurdjina Jaukovicsot a Buducsnoszttól.

A két gárda szlovéniai mérkőzését a Brest 29–25-re nyerte meg Ljubljanában február 2-án.

MOTOR ZAPORIZZSJA–VESZPRÉM

A Telekom a múlt heti montpellier-i győzelemmel véglegesítette második helyét az A-csoportban. Vendéglátója, a Motor éppen a mérkőzés előtt szerződtette a finn bajnok Cockstól a litván edzőt, Gintaras Savukynast. A Telekom legutóbbi öt BL-meccséből négyet megnyert, közte a Motor ellen 40–28-as sikerrel.
Az ukrán együttes kapta eddig a legtöbb gólt, 430-at a BL-idényben, míg a Veszprémé a második legtöbb szerzett gól, szám szerint 416.

„Sok változás történt az ellenfelünknél az őszi összecsapás óta, de ez nem lényeges. Szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, amit eddig hoztunk a Bajnokok Ligájában. Harcolni fogunk, és megnyerjük a meccset. Az egyetlen fontos dolog az lesz, hogy a lehető legjobban játszunk, harcoljunk és megszerezzük a két pontot, bármennyi változás is volt náluk” – mondta a veszprémi honlap előzetes nyilatkozatcsokrában Rasmus Lauge, a Telekom dán balátlövője.

A lengyel jobbátlövő Pawel Paczkowskit is megszólaltatta a portál: „Nagyon kemény mérkőzésre számítok. Tudom, hogy az aréna nagyon jó hangulatú az ilyen találkozókon. Minden csapatnak nehéz ott játszani, ahogyan azt az utóbbi években is megmutatta a Motor. Amikor én is ott játszottam, remek eredményeket értünk el, főleg otthon, kitűnő csapatok ellen, szóval az ellenfelünk igazán veszélyes a saját pályáján. Jó csapatuk van, tapasztalat játékosokkal. Nehéz lesz kint játszani.”

BARCA LASSA–SZEGED

A Barca már biztos csoportelső az A-jelű nyolcasban. A Szeged csak előre tud elmozdulni jelenlegi harmadik helyéről, ha bravúrgyőzelmet arat a katalán fővárosban és a PSG vasárnap nem veri meg a PPD Zagrebet. A MOL-Pick az egyetlen csapat, amely ebben a BL-kiírásban le tudta győzni a Barcát, a nyitó fordulóban Szegeden 31–28-ra. A magyar csapatok közül a BL-história során csak a Szeged tudott győztesen hazatérni Barcelonából, még 2008-ban egy 32–28-as sikerrel.
A MOL-Pick a héten – pontosabban múlt vasárnap a mi stúdiónkban, a Harmadik Félidő műsorában bejelentve – két évvel, 2024-ig meghosszabbította játékmestere, a szlovén Dean Bombac szerződését.

A szegedi együttes a mérkőzéssel szép jubileumhoz érkezik, az 1996-os start óta 200. mérkőzését játssza a Bajnokok Ligájában.

Carlos Pastor edző élvezi a szegedi szurkolókkal való kapcsolatát (Fotó: pickhandball.hu)

A szegedi honlapnak nyilatkozva Juan Carlos Pastor edző így méltatta a szegedi szurkolók kitartását, a drukkerek és a csapat kapcsolatát: „Jó látni, hogy a szurkolók is elhiszik, hogy elérhetjük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. Látják, hogy mindenkivel versenyben vagyunk, nagy meccseket tudunk megnyerni, és bíznak bennünk. Ami a legfontosabb, hogy ők is érzik, mennyire fontos elemei a klubnak, részei ennek a kihívásnak. Ne feledjük: épül az új Arénánk, ott nagy szükségünk lesz majd a szurkolóinkra, hogy minél többen jöjjenek el bennünket buzdítani. Célunk is lesz akkor: legyen minden meccsen három-négyezer szurkolónk. Mindig szeretnénk kiszolgálni őket, és jó megtapasztalni tényleg, hogy mekkora kézilabdaláz vesz körül bennünket.”

NŐI KÉZILABDA BL. Középdöntő, 6. forduló. Sport1 14:45 Brest-Bretagne Handball–Krim Mercator Ljubljana (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)
FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 14. forduló. Sport1 17:15  HK Motor Zaporizzsja–Telekom Veszprém KC
(kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila) Sport1 19:15 FC Barca-Lassa–MOL-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István)