Steph Curry a döntő visszavágóján tért vissza • SportTV

Steph Curry a döntő visszavágóján tért vissza

2020. 03. 06. 15:38    
Olvasási idő: 2 perc

Lejátszotta szezonbeli ötödik meccsét Steph Curry, a Golden State Warriors kétszeres MVP irányítója. Október 30-án láttuk utoljára, és a tavalyi döntő visszavágóján tért vissza négy hónap után. A dobókedve a régi.

Curry dobókedve a régi. (Fotó: Getty Images)

Megadta a módját visszatérésének Steph Curry, a Golden State Warriors kétszeres MVP irányítója. Több mint négy hónapot hagyott ki kéztőrése, és az azt követő műtét és rehabilitáció után.

Előre tudtuk, hogy 28 perces perclimiten lesz, ennek megfelelően 27 percet játszott, de ez elég volt neki arra, hogy 23 pontot szerezzen, kiosszon 7 gólpasszt, és leszedjen 6 lepattanót. Nem fogunk kamuzni, nagyon rossz mezőnyszázalékkal dobott (37,5 százalék mezőnyből és 25 százalék a triplavonalon túlról), de ami látható volt, és ez egy csapat életében fontos: Folyamatosan fülig ért a szája neki, és a csapattársainak is. Mindössze harmadszor lépett parkettre a csapat 2019-ben átadott vadiúj csarnokában, a Chase Centerben. A meccset azonban 121-113-ra nyert San Franciscóban, ezzel a Milwaukee Bucks után második csapatként bejutott a rájátszásba. Ezúttal a 37 pontos karriercsúcsot összehozó Norman Powell vitte a prímet a címvédőnél.

Talán látható volt a reakciókból, hogy a Warriorsnál nem az eredményen van a hangsúly már ebben a szezonban. Ligautolsó a csapat (14-49), Curry 4 hónapot hagyott ki, Klay Thompson vélhetően nem fog pályára lépni már ebben a kiírásban, és Draymond Green is csak 43 meccset játszott a lehetséges 63-ból. Annak örüljünk, hogy Curry inkább játszani akart, mint rápihenni a következő szezonra.

Ez a szezon a sérülésekkel együtt nem sikerült jól, de ha mindenki rendben lesz a következő szezon rajtjára a Thompson-Curry- Green-Wiggins négyes kiegészülve egy vélhetően jó helyen kiválasztott újonccal azért erősnek tűnik, nem?

Erre készülhetnek azok, akik a közelmúltban beleszerettek a Harcosok nagy dinasztiájába.

 Hétvégi NBA-meccsek:

15:45-től a Sport1-en és éjféltől a Sport2-n felvételről sugárzunk egy Houston Rockets – Los Angeles Clippers meccset.

Szombaton 22 órától a Sport1-en jön az Alley-oop. Ha lemaradtál volna az előzőről:

23 órakor, közvetlenül az Alley-oop után a Charlotte Hornets és a Houston Rockets csap össze a Sport1 képernyőjén.

Vasárnapra készítsétek az frissítőt és a nasit, mert Los Angeles-i rangadót adunk már 20:30-tól a Sport1-en: Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers.