Sallai a forduló válogatottjában és a Germániában • SportTV

Sallai a forduló válogatottjában és a Germániában

2020. 03. 09. 16:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland az Union Berlin elleni játékával először követelt helyet magának ebben a szezonban a Kickernél a forduló válogatottjában.

Gulácsi Péter után megvan a második magyar játékos, aki a Bundesliga 2019–2020-as idényében be tudott kerülni a forduló válogatottjába a Kicker sportmagazinnál. Sallai Roland, a Freiburg támadója az Union Berlin elleni találkozón egy gólt szerzett, illetve a hivatalos statisztika szerint egyet előkészített (azért Christian Günter gólja előtt nehéz egyértelmű döntést hozni), így alig egy óra alatt össze is szorgoskodott magának egy 2-es osztályzatot. (A németek 1 és 6 között értékelnek, utóbbi a legrosszabb kalkulus.) Az érdemjegy a meccs embere címet is meghozta számára a Kickernél, a következő indoklás mellett: „Sallai Roland a jobb oldalon hatalmasat dolgozott, ráadásul hatékony is volt. Gólpasszt adott, illetve góljával megkoronázta idénybeli legjobb teljesítményét.” De nem csupán a legismertebb futballszaklap értékelte nagyra a produkcióját, a legnagyobb példányszámú német lap, a Bild kettest adott neki, ami az egyest kapó Günter érdemjegye után a második legmagasabb volt a mezőnyben.

Sallai a szombatinál mindössze egyszer játszott jobban a Bundesligában, a Wolfsburg elleni bemutatkozó mérkőzése alkalmával másfeles osztályzatot kapott a Kickertől. „Az Union ellen a várt nehéz meccset játszottuk. De megmutattuk, miképp tudunk futballozni, ha mindent kiadunk magunkból” – értékelt a támadó a klub honlapjának.

Azt se hallgassuk el, hogy Sallai gólja jubileumi is volt: a 2011 óta tartó Christian Streich-érában ez volt a Freiburg 300. Bundesliga-gólja. És afelől se legyen senkinek kétsége, az ilyen szituációkat alaposan gyakorolják arrafelé: Sallai gólja már a 12. freiburgi volt rögzített játékhelyezet követően ebben a szezonban.

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című német futballmagazinnal, amelyben telefonos interjút sugárzunk Sallai Rolanddal.

Addig is szavazzatok a 25. forduló legszebb góljára!

Sallai Roland a Germánia vendége

Sallai Roland lesz a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germánia sztárvendége – legalábbis egy telefonos interjú erejéig. A Freiburg magyar támadója idénybeli legjobb játékával rukkolt ki az Union Berlin ellen, ami szaklaptól kapott elismerést is hozott neki. Bár szokásos gólszépségversenyünkbe az ő fejese nem került be, azért a linken szavazzatok és segítsetek Rita Takacsnak és Mészáros Ábelnek a választásban! https://www.sport1tv.hu/sztori/90852/sallai-a-fordulo-valogatottjaban-es-a-germaniaban/

Posted by Sport TV on Monday, March 9, 2020

Ki szerezte a 25. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Christian Günter (Freiburg) az Union Berlin ellen

0%

Jonas Hector (1. FC Köln) a Paderborn ellen

0%

Thomas Müller (Bayern München) az Augsburg ellen

0%