Leáll az NBA a koronavírus miatt • SportTV

Leáll az NBA a koronavírus miatt

2020. 03. 12. 08:28    
Olvasási idő: 2 perc

Pozitív lett a Utah Jazz centere, Rudy Gobert koronavírus tesztje, ezért az NBA azonnali hatállyal úgy döntött, hogy felfüggeszti a szezont határozatlan időre. A Jazz tegnapi meccsét már nem kezdték el.

Rudy Gobert, az első NBA-játékos, aki biztosan megfertőződött. (Fotó: Getty Images)

Az NBA tényleg megpróbált időben cselekedni, először tanácsokkal látták el a játékosokat és a csapatokat, majd egyre komolyabb lépéseket vezettek be, és épp arról volt szó, hogy a Golden State Warriors meccsei zártkapusak lesznek, és majd lesznek még zártkapus meccsek a jövőben máshol is. Ekkor jött a hír, hogy a Utah Jazz egyik játékosának tesztje pozitív lett. Később kiderült, Rudy Goberről van szó.

Ez abból a szempontból nem túl jó hír, hogy Gobert volt az, aki még viccelt is a sajtóval: a korlátozások után megfogdosta az összes mikrofont, amit elé raktak a klub sajtótájékoztatóján. Ezért lenne jó, ha mindenki komolyan venné a koronavírussal kapcsolatos híreket, és nem csinálna viccet belőle. Tartsuk be a korlátozásokat, előírásokat, nem csak a saját, de mások egészségének érdekében is. Nem tudni ugyanis, hogy ekkor fertőzödött-e meg, vagy hogy esetleg ezzel tovább is ferőzött-e valakit…

UPDATE: csapattársa, Emmanuel Mudiay is pozitív tesztet produkált azóta.

Az NBA ezért azonnali hatállyal felfüggesztette a szezont, a megkezdett három meccset még lejátszották, de az Oklahoma City Thunder és a Utah Jazz meccse már nem kezdődött el, és az azt követő Sacramento Kings – New Orleans Pelicans találkozó sem. Azokat a játékosokat, akik az elmúlt 10 napban a Jazz ellen játszottak (Cleveland, New York, Boston, Detroit, Toronto) arra kérték, vonuljanak önkéntes karanténba.

A Dallas Mavericks – Denver Nuggets találkozót még befejezték, és ezután beszéltek a liga egyik legnagyobb hangú tulajdonosával, Mark Cubannel, aki szerint ez az egész történet hihetetlen, olyan, mintha egy filmben zajlanának az események. Hozzátette, bízik Adam Silverben, és azt gondolja, ez már túlmutat az üzleten és a kosárlabdán. Most pedig eljutott odáig a vírus, hogy megfertőződött egy játékos, és hogy látjuk, tényleg bárki elkaphatja.

Így értesült a klubvezető a hírről:

Még 259 meccs van hátra az alapszakaszból, durván a szezon 21 százaléka. Illetve természetesen a rájátszás is. Utoljára 2012-ben volt csonka NBA-szezon, azt megelőzően 1999-ben, de akkor a rövidebb alapszakasz után a rájátszást a megszokottak szerint lejátszották.

Így állunk most, a témával kapcsolatos frissebb információkkal jelentkezünk a jövőben.