Kimmichék egymillió euróval nyitnak segélyalapítványt • SportTV

Kimmichék egymillió euróval nyitnak segélyalapítványt

2020. 03. 20. 14:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Egymillió eurós segélyalapot hozott létre a koronavírus kárvallottjai megsegítésére Leon Goretzka és Joshua Kimmich.

Leon Goretzka és Joshua Kimmich, a Bayern München két sztárja „We kick Corona” néven segélyprogramot indított, amelynek keretében egymillió eurót ajánlott fel szociális és karitatív tevékenységekre, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy aki teheti, adakozzon.

„Kölcsönösen segítenünk kell egymásnak. Tettekkel, gesztusokkal, felelősséggel és ésszerűen. Egy társadalom vagyunk. A #WEKICKCORONA segítségével Leon Goretzkával együtt azoknak akarunk segíteni, akiket ez a nehéz időszak különösen erősen érint. Németország leállt, és közülünk tényleg mindenki érzi, mit jelent, ha megáll az élet a társadalomban. A mi lábaink sem mozoghatnak” – fogalmazott közösségi csatornáján Kimmich.

A középpályás egyúttal a szolidaritás fontosságára hívta fel a figyelmet: „Az egészség mindenek felet áll, most kicsiben és nagyban is elengedhetetlen a szolidaritás. Mindenki segíthet.”

Goretzka pedig a krízisben segítőket méltatta: „Még egyszer óriási köszönet mindenkinek, a szociális területen dolgozóknak, az orvosoknak és a kórházaknak, akik mindent megtesznek azért, hogy megoldjuk a helyzetet.”