Miért nézd a heti NBA-meccseket? #2 • SportTV

Miért nézd a heti NBA-meccseket? #2

2020. 03. 27. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

Péntektől-vasárnapig ismét három felejthetetlen NBA-meccset ad a 2019-20-as szezonból a Sport TV. Megkíséreljük spoilermentesen ajánlani ezeket. Megéri majd velünk tartani.

Ez a kép az említett Lakers - Bucks meccsen készült. (Fotó: Getty Images)

Ugye abban a faramuci helyzetben vagyunk, hogy nincs élő NBA-meccs, de szerencsére olyanokat adhatunk le újra, amiket tényleg érdemes felidézni ismét. Bizonyos esetekben olyan jó lenne leírni, mi fog történni pontosan, de inkább nem akarjuk, hadd szurkolja végig a meccset az is, aki esetleg nem látta, vagy nem tudja az eredményt. Kétszer látjuk a héten a Los Angeles Lakerst és a Portland Trail Blazerst, egyszer-egyszer pedig a Philadelphia 76ers-t és a Milawukee Bucks-t.

A három közvetített meccsünk rövid ajánlója és a kezdési időpontok:

Los Angeles Lakers – Milwaukee Bucks: péntek 17 óra, Sport1; 22:30, Sport2

Minden mérvadó fórumon kétemberes a 2019-20-as szezon eddigi lejátszott meccsei alapján az MVP-címért folytatott verseny. Az egyik oldalon ott van a 2019-es MVP, a megállíthatatlan Giannis Antetokounmpo, a másikon a szezon második felében hihetetlen módon még jobban rákapcsoló 35 éves LeBron James. Természetesen mindketten 30 pont felett zárnak majd a meccsen, LeBron ráadásul megdobja a Bucks ellen 34 ezredik pontját a ligában. A liga két legjobb csapatáról beszélünk, a nyugati konferencia éllovasa fogadja a keleti konferencia éllovasát. Talán nem kell túlmagyarázni. Pontosan három hete játszották a meccset, március hatodikán, akkor még úgy tűnt, nem áll le ezt követően öt nappal az egész NBA. Bízzunk a folytatásban, és ne feledjük, az alapszakasz jelenlegi állása és a papírforma szerint ez a párosítás akár a döntőben is összejöhet….

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers: szombat 22 óra, Sport2

Ez a meccs egyszerre volt tragikus, és ezzel együtt tisztelgés Kobe Bryant előtt. Ez volt az első mérkőzése a Lakersnek a klub korábbi ikonjának tragikus halála után. Január 31-én léptek pályára a felek. Pusztán ezért nem adnánk le újra ezt a mérkőzést, mert akkor csak a gyászról szólna, ellenben Damian Lillard a lehető legméltóbb módját választotta annak, hogy tisztelegjen Kobe előtt: 48 pontot dobott. Ezzel akkor zsinórban ötödik meccsén dobott legalább 40 pontot. Az első játékos lett a liga történetében, aki zsinórban az öt meccsen legalább 35 pontot, 5 lepattanót, 5 gólpasszt és 5 hárompontost szerzett. Azt nem áruljuk el, ki nyert, mert egy kis izgalom maradjon annak is, aki nem látta az eredményt.

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers: vasárnap 22 óra, Sport2

Egészen a szezon elejéig, november 2-ig megyünk vissza ehhez a meccshez. Az egyik oldalon ott az a Blazers, ami óriási bravúrt bemutatva a nyugati döntőbe jutott 2019-ben, a másikon az a Sixers, amely a bajnok Raptorstól csak hetedik meccsen kapott ki, most pedig sokan úgy vélik, esélyes a keleti bajnoki címre is a csapat (és a meccs előtt 4-0-val álltak Embiidék). Akkor még Vuhanban sem észlelték a koronavírust, tényleg békeidők voltak. Nem is az egyéni teljesítményekről szólt ez a meccs (bár négyen szereznek majd legalább 23 pontot), hanem a szezon eddigi legizgalmasabb végjátékát élhetjük át újra.