NBA-sztároknak szerveznek videójáték-tornát • SportTV

NBA-sztároknak szerveznek videójáték-tornát

2020. 03. 31. 19:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Nem akármire vállalkozik az NBA, ugyanis egy játékosok számára kiírt NBA 2K-versenyt szerveznek, amelyet Amerikában közvetít a tévé tíz napon át.

Kevin Durant, az egyik játékos és szervező. (Fotó: Getty Images)

Összegyűjtötték a liga legtehetségesebb gamereit, és ők fognak egymás ellen NBA 2K-zni. 16-an vágnak neki a tornának, köztük van például Kevin Durant és Donovan Mitchell is (ők mindketten pozitív tesztet produkáltak a koronavírusra, de jól vannak már). Egyébként az otthonukból vívják majd a csatákat.

Közben kiderült, hogy a formátum a játékosok 2K-ban szerzett értékelése (overall rating) alapján játszanak majd egyeneskieséses meccseket, és megvannak a párosítások is:

Tehát a kétszeres döntő, és egyszeres alapszakasz MVP Kevin Durant a zsákolóbajnok Derrick Jones Jr-ral játszik. Trae Young Harrison Barnes-szal, Hassan Whiteside Patrick Beverly-vel, Donovan Mitchell Rui Hachimurával, Devin Booker Michael Porter Jr-ral, Andre Drummond DeMarcus Cousinsszal, Zach LaVine Deandre Aytonnal, Montrezl Harrell pedig Domantas Sabonisszal csap majd össze.

Kevin Durantnek kiemelt szerepe lehet a projektben, mert a tornával kapcsolatos információk az ő tartalomgyártó cége, a The Boardroom oldalán jelentek meg. Szinte garantált a siker, mert nemrég NASCAR és a Fox jóvoltából iRacing szimulátorozást közvetített az FS1 nevű csatorna, és az egyik közvetítés az Egyesült Államok történetének legnézettebb esport eseménye volt. Most NBA-sztárokról, az ESPN-ről és a világ egyik legnépszerűbb sportjátékáról beszélünk. Ráadásul nem igazán van most konkurencia, úgyhogy lehetséges, hogy ez a rekord hamar megdől.

A valós kosárlabdával kapcsolatban továbbra sincsenek pontos információk. Április 30-ig biztosan nem lesz semmilyen esemény az Egyesült Államok területén, és Adrian Wojnaroski információi szerint az a cél, hogy szeptember 7-ig, az amerikai munka ünnepéig fejezzék be a 2019-20-as szezont.

Forrás: Bleacher Report