Sterbik Árpád a 2. a BL kapusrangsorában • SportTV

Sterbik Árpád a 2. a BL kapusrangsorában

2020. 04. 03. 13:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF értékelése szerint Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém legendája nyújtotta a második legjobb kapusteljesítményt a kézilabda BL 2019-2020-as évadának már mögöttünk hagyott részében.

Amíg reménykedve várjuk az európai kézilabdakupák júniusi folytatását, az EHF szakírói toplistákat rakosgatnak össze. Most például arról, mely kapusok hagyták leginkább rajta a kezük nyomát a 2019-2020-as Bajnokok Ligája-szezon eddigi részén. Íme, a lista!

5. Szajid Hejdarirad (Dinamo Bucuresti)
Egy csapat élte túl veretlenül a csoportkört, és bár a Dinamo Bucuresti az „alsó” ágról érkezett, teljesítménye megsüvegelendő. A klubnál a harmadik idényét töltő iráni kapus szokatlan stílusan véd, érdemei ugyanakkor elévülhetetlenek a románok továbbjutásában.

4. Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona)
Az idény első mérkőzésén, a MOL-Pick Szeged ellen nemment neki igazán, azt követően viszont pillére volt a Barcának. Ráadásul januárban újra Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett.

3. Niklas Landin (THW Kiel)
Az EHF-kupa-győzelem után a Kiel remekül tért vissza a BL-be, nem utolsósorban Niklas Landinnak köszönhetően. A kapus októberben a hónap játékosa volt az EHF-nél, oroszlánrészt vállalt a csoportelsőséget jelentő sikerből.

2. Sterbik Árpád (Telekom Veszprém)
Ahogyan az EHF oldala fogalmazott, „…egyetlen komoly, a BL legjobb kapusait magába foglaló rangsor sem létezhet úgy, hogy Sterbik Árpád ne lenne ott a legjobb öt között”. Hát, a Veszprém óriása ott van, az ő védései is kellettek ahhoz, hogy az első hat meccséből hármat elvesztő magyar bajnok végül a második helyre fusson be.

"Sterbik! Sterbik! Sterbik!"

Szinte nincsenek szavak. Ötven (50!) százalék feletti védési hatékonyság egy kézilabda BL-meccsen, a 2018-as győztes Montpellier ellen. Hát csoda, hogy zúgott az "Árpi! Árpi!" a Veszprém Handball Team meccsén?!

Posted by Sport TV on Sunday, February 23, 2020

1. Andreas Wolff (PGE VIVE Kielce)
A Kiellel az EHF-kupában töltött évad után Andreas Wolff új csapatával „visszarobbant” a BL-be. Novemberben 54 védéssel kiédemelte a hónap játékosa címet, aztán bemutatta egykori csapata ellen az év talán legnagyobb dupla bravúrját.