Egy darts toplista, amit nem Van Gerwen vagy Wright vezet! • SportTV

Egy darts toplista, amit nem Van Gerwen vagy Wright vezet!

2020. 04. 17. 07:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2020-as naptári évben játszott legek alapján némi meglepetésre egyelőre Ian White háromnyilas átlaga a legjobb, megelőzve a világranglista-vezető Michael van Gerwent és a világbajnok Peter Wrightot.

Amióta a PDC-nél bevezették a háromnyilas átlagok figyelését, Phil Taylor, majd pedig Michael van Gerwen dominanciáját figyelhettük meg ezen a téren. A holland az elmúlt öt évben uralta a rangsort, most azonban Christopher Kempf, a PDC statisztikai elemzője számításai szerint hárman is 100-as átlag felett járnak az évben (több mint 500 leg után), és közülük nem Van Gerwen az első! Hanem Ian White, aki, ha csak 2 századdal is, de megelőzi a világelsőt (100,23 kontra 100,21). Rajtuk kívül még a világbajnok Peter Wright jutott 100 pont fölé, az ő háromnyilas átlaga 2020-ban 100,11.

Forrás: pdc.tv

Ugyanakkor árulkodó, hogy a „tömeg” és a hatékonyság nem jár kéz a kézben, mert Wright az idei évben ezzel a remek átlagával 33 500 fontot keresett, míg például MvG 128 ezret. Úgy a négyszeresét…

A listán további meglepő nevek vannak meglepő helyen, így például Devon Petersen ötödik helyére aligha tippelt volna bárki is, különösen annak fényében, hogy 15 hónappal ezelőtt majdnem elveszítette a Pro Tour-kártyáját a visszafogottabb játéka miatt. Petersen február 22-én Niels Zonneveld legyőzésekor könyvelhette el első 110 feletti átlagát PDC-torna bármelyik meccsén, hogy aztán az első Pro Tour-elődöntőjébe is bekerüljön. Peterson az átlagával többek között Nathan Aspinallt, Krzysztof Ratajskit és Gary Andersont is megelőzi, pedig ők idén nyertek viadalt a Players Championship-sorozatban.

A Sport2-n 20:30-tól élőben közvetítjük a PDC Home Tour 1. versenynapját.