Nem akart a Bayernbe menni, most nem akar elmenni onnan • SportTV

Nem akart a Bayernbe menni, most nem akar elmenni onnan

2020. 05. 04. 06:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Thiago nem csupán azt tartja elképzelhetőnek, hogy szerződést hosszabbít a Bayern Münchennel, de azt is, hogy innen vonul vissza. Ahhoz képest, hogy korábban nem is gondolta volna, hogy valaha itt játszik, elég nagy ugrás.

Már csak formalitás, hogy Thiago meghosszabbítsa a 2021 nyarán lejáró szerződését a Bayern Münchennél, de a katalán La Vanguardia című lapnak adott interjújából kiderült, ennél többet is el tud képzelni, amikor a pályája végéről faggatták. „Nehéz kérdés. Tartani kell a szinted. Előfordulhat, hogy a csapatod egyszer csak egy 190 centis, teljesen más típusú játékost keres a posztodra. De álomszerű lenne a Bayernből visszavonulni” – jelentette ki a spanyol középpályás.

Thiago azt sem tagadta, karrierje korai szakaszában elképzelhetetlen volt számára, hogy az ötszörös BEK-/BL-győztes játékosa legyen: „Már nyolc éve vagyok Münchenben, de el kell ismernem, korábban sohasem gondoltam volna, hogy egyszer majd Németországban futballozok.” Az viszont nem kérdés számára, hogy ha befejezi, visszaköltözik Barcelonába (a Barca akadémiáján lett belőle futballista, a klubtól hozta Münchenbe Pep Guardiola 2013-ban), és ott telepszik le a családjával.

Az interjúban azt is elismerte, a Brazíliával világbajnoki címet és Copa Américát is nyerő édesapja, Mazinho hatott rá a leginkább pályafutása elején. „Talán nyolcéves lehettem, amikor azt mondtam, jobb leszek nála, és hittem is ebben – árulta el. – Mindig jobb akartam lenni. Azzal a könnyedséggel és örömmel nőttem fel, amit az életben és a futballban is szeretek viszontlátni. Édesapám mindig azt mondta, Thago, élvezd a felelősséget. És így is lett.”

És ha már család, nem maradhatott ki a jelenleg a Barcelona kölcsönjátékosaként a Celta Vigóban futballozó fivére, Rafinha sem. „Természetesen szeretnék egyszer még egy csapatban játszani vele. Minden évben elgondolkozunk ezen. De nehéz. Megtiszteltetés lenne az egyik legjobb futballistával egy csapatban játszani, aki nem mellékesen az öcsém is” – mondta Thiago.