Újabb PDC-világbajnok, újabb lecserélt holland • SportTV

Újabb PDC-világbajnok, újabb lecserélt holland

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 07. 11:06    
Olvasási idő: < 1 perc

A 21. napon játszik a második aktív PDC-világbajnok a Home Touron. Peter Wright a nyitónapon kénytelen volt meghajolni Jamie Lewis előtt, kérdés, a korábbi junior világbajnok Dimitri van den Bergh – vagy a két 100-on kívüli „underdog” valamelyike képes lesz-e hasonló meglepetésre csütörtök este.

Rob Cross, az este "nagy fellépője" és vitathatatlan favoritja (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Rob Cross személyében újabb aktív világbajnok csatlakozik a Home Tour-sorozathoz. Mivel Van Gerwen és Gary Anderson nem indult, Wright már kiesett, Part és Adrian Lewis részvételéről egyelőre nincs hír, könnyen meglehet, hogy a tavalyelőtti vb-győztes marad az egyetlen az exkluzív szuperbajnok-társaságból a sorozat esetleges folytatására, amennyiben a 32 között újabb fordulót is rendeznek.
Természetesen ő a  kiemelkedő favoritja a négyesnek, de a korábbi ifjúsági világbajnok Dimitri van den Bergh veszélyes ellenfele lehet. A belga versenyző a legutóbbi két nagy tornán, a vb-n és az UK Openen egyaránt bejutott a legjobb nyolcba. Cross ellen már ötször is játszott – ez az egyetlen párosítás a csütörtök esti hatból, amelynek van előzménye – , a legutóbbi meccsükön tavaly februárban a Players Championship barnsley-i állományos meg is törte ellene vereségsorozatát.
A másik két résztvevő közül Willi Borland is ígéretes ifjú tehetség, tavaly a nyolc között volt a PDC youth world championshipen, amely inkább junior- vagy utánpótlás-vb-nek fordítható, mint ifjúságinak, hiszen 21 éven aluliak számára rendezik meg. Ő egyébként sajátosan pendlizett a két nagy szervezet között, 2015-ben, 18 esztendősen már PDC-kártyája volt, 2017–18-ban a BDO-ban versenyzett, majd visszatért a profik táborába. (Talán ezért is „kerülte ki” eddig a négyes két „nagy halát”, az angol és a belga dartsost.)
A csoport negyedikje beugró versenyző, ugyanis a holland Derk Telnekes „családi okból” visszamondta a szereplést, mert egészségügyis felesége beosztása megváltozott. Ugyanakkor azt nyilatkozta, a későbbiek során esetleg mégis beszáll a sorozatba a hátralévő további 11 alapszakaszos este valamelyikén. Helyettese Karel Sedlácek lesz, a cseh élversenyző tavaly és tavalyelőtt is megnyerte a PDC Tour Card kelet-európai Q-School viadalát.
Izgalmas, „fiatalos” – a korelnök a beugró cseh a maga 31 esztendejével – , négynemzetes estére számíthatunk tehát csütörtökön, végre ismét egy nagy világsztárral.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 21. csoport mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 21. CSOPORT

A játékosok
Rob CROSS (angol).
Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezései: 4. Legjobb eredményei: világbajnok (PDC, 2018), World Matchplay-győztes (2019), Európa-bajnok (2019)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga). Életkora: 25 éves. Világranglista-helyezése: 28. Legjobb eredményei: vb-negyeddöntős (2018, 2020), UK Open-negyeddöntős (2020)
William BORLAND (skót). Életkora: 23 éves. Világranglista-helyezése: 104. Legjobb eredményei: WDF World Trophy-nyolcaddöntős (2018), PDC „ifjúsági” vb-negyeddöntős (2019)
Karel SEDLÁCEK (cseh). Életkora: 31 éves. Világranglista-helyezése: 110. Legjobb eredményei: BDO-vb-résztvevő (2015), PDC-vb-résztvevő (2019)
A program
Cross–Borland (örökmérleg: – ), Van den Bergh–Sedlácek (öm.: – );
Borland–Sedlácek (öm.: –), Cross–Van den Bergh (öm.: 6–5–0–1);
Van den Bergh–Borland (öm.: – ), Sedlácek–Cross (öm.: –)
Győzelmi esélyszámok: Cross 1.67, Van den Bergh 3.65, Sedlácek 8.00, Borland 10.00